2024. május 9., csütörtök

Gálázott a címvédő

A papírformának megfelelő eredmények születtek a női világbajnokság nyitónapján, a társházigazda Norvégia gólparádéval hangolt a folytatásra: a világ- és Európa-bajnoki címvédő skandinávok 32 találattal verték Grönlandot. A norvégokhoz hasonlóan a spanyolok is könnyed győzelemmel „melegítettek”, épp kétszer annyi gólt dobtak, mint a kazahok, és Brazíliának sem okozott komolyabb fejtörést Ukrajna legyőzése. Szoros csatát egyedül az Ausztria–Koreai Köztársaság összecsapás hozott, ahol az osztrákok a második félidőben elszórakozták az első fél órában megszerzett négygólos előnyüket. A hajrában már kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a végletekig kiélezett párharcot végül az osztrákok egy időn túli hetessel nyerték meg.

A magyar válogatott tegnap este Paraguay ellen kezdte meg szereplését a viadalon, Szerbia nemzeti együttese ma 20.30-tól a végső győzelemre is esélyes dánokkal meccsel.

Eredmények, 1. forduló, C csoport: Koreai Köztársaság–Ausztria 29:30, Norvégia–Grönland 43:11. G csoport: Brazília–Ukrajna 35:20, Spanyolország–Kazahsztán 34:17.

A mai program, A csoport: Horvátország–Szenegál (18.00, M4 Sport), Svédország–Kína (20.30). C csoport: Koreai Köztársaság–Grönland (18.00), Ausztria–Norvégia (20.30). E csoport: Románia–Chile (18.00, Arena Sport 4), Dánia–Szerbia (20.30, Arena Premium 2, RTS 2). G csoport: Kazahsztán–Brazília (18.00), Spanyolország–Ukrajna (20.30).

FÉRFI BL

ÚJABB SZEGEDI VERESÉG
A férfi Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai játéknapján a Szeged jól kezdett ugyan a Zagreb otthonában, a Tisza-parti alakulat a 7. percben 4:1-re vezetett, a folytatásban viszont a horvátok rendezték soraikat, fordítottak, és a szünetben már öt góllal mentek. A szegediek játéka a folytatásban sem javult, s végül ötgólos vereséget szenvedtek.

Eredmények, 9. forduló, A csoport: Kolstad–Aalborg 18:29, Zagreb–Szeged 30:25. Az állás: Aalborg 12, Kiel 11, Kielce 10, Kolstad, PSG és Szeged 9, Zagreb 8, Pelister 0 pont.

 

Nyitókép: Az osztrák válogatottban szereplő Kovács Patrícia impozáns mutatóval zárt, nyolc lövéséből hetet gólra váltott (Fotó: Beta/AP)