2024. május 9., csütörtök
FÉRFI BL

Megráncigálták az oroszlán bajszát

Hétközi fordulóval rajtolt a férfi Bajnokok Ligája idei kiírása, a Veszprém már a nyitányon értékes skalpot gyűjtött be: a bakonyi gárda a címvédő Magdeburg otthonában aratott magabiztos győzelmet. A magyar együttes elsősorban támadásban remekelt az első félidő során, a házigazda csak kétszer tudott vezetni, a vendégcsapat uralta a pályát. A németek a térfélcserét követően négygólos hátrányból felzárkóztak, a Veszprém azonban ekkor is újítani tudott – a vendéglátó gyenge védelmét kihasználva a meccs háromnegyedénél hattal ellépett, amivel el is döntötte a találkozót. A magyar együttes összességében nagyon hatékony támadójátékkal rukkolt elő, Ludovic Fabregas hat, Gašper Marguč, Nedim Remili és Agustín Casado öt-öt góllal járult hozzá a sikerhez.

A Szeged a PSG ellen kezdte a csoportkört, sokáig jól is tartotta magát Kárpáti Krisztián együttese, a győzelmet azonban nem sikerült megkaparintania. A franciák remekül védekeztek, kevés hibával kézilabdáztak, hamar állandósult és a szünetig kitartott a 3 gólos különbség az együttesek között. A félidőt követően változott a játék képe, a Tisza-parti gárda alaposan feljavult, felzárkózott, és újfent nyílttá tette a meccset. A folytatásban a különbséget Máthé Dominik jelentette, aki remek megmozdulásaival és góljaival segítette ismét előnyhöz a franciákat. A Szegednek még a hajrában is esélye lett volna fordítani, másfél perccel a vége előtt Dean Bombač találataival és gólpasszaival felzárkózott egy gólra, ám David Balaguer bombája fél perccel a vége előtt pontot tett a meccs végére.

Dean Bombač (labdával) az utolsó pillanatig életben tartotta a szegedi reményeket (Fotó: MTI)

Dean Bombač (labdával) az utolsó pillanatig életben tartotta a szegedi reményeket (Fotó: MTI)

A Veszprém a következő fordulóban a francia Montpellier-t fogadja, a Szeged pedig a Kiel vendégeként lép pályára.

Eredmények, 1. forduló, A csoport: Szeged–PSG 29:31, Zagreb–Kiel 23:30, Pelister–Kolstad 22:31, Kielce–Aalborg 31:34. B csoport: Magdeburg–Veszprém 28:33, Porto–Wisła Płock 24:23, GOG–Celje 38:36, Montpellier–Barcelona 25:30.

Nyitókép: Dean Bombač (labdával) az utolsó pillanatig életben tartotta a szegedi reményeket (Fotó: MTI)