2024. április 27., szombat
CSÓKA

Rajtol a Szuperliga

A hazai női Szuperliga első fele a szakági szövetség határozata szerint idén tornarendszerben zajlik, a sorozat (a férfiak versenyével és az I. ligákkal együtt) ezen a hétvégén Szabadkán rajtol. A női mezőny 12 csapatot vonultat fel, a legjobbak közt természetesen idén is helyet kapott a Csóka együttese. A Tisza-partiak az elmúlt idényt az előkelő negyedik helyen zárták a Novi Sad, a Josip Kolumbo és a TSC mögött, idén is hasonló reményekkel vágnak neki a bajnokságnak. A csapat némileg átalakult az elmúlt idényhez képest, a gerincet jelentő játékosok azonban maradtak.

– Tavaly kimondottan jól szerepeltünk, az elődöntő során a későbbi bajnok Novi Sad együttesével szemben maradtunk alul, elégedetten zártuk az idényt. Ambrus Krisztina személyében a liga egyik legjobbja idén is nálunk szerepel majd, rajta kívül csatlakozott hozzánk a szintén magyarországi Fejős Anna, aki egyébként a Kiskunmajsa csapatát erősíti. A szabályzat lehetővé teszi, hogy egyszerre két ország bajnokságában szerepeljenek, örülünk, hogy leigazolhattuk őket, és vállalták nálunk is a játékot. Mellettük Ivana Milovanović és Orosz Nikolett alkotja a felnőttcsapat gerincét, de szükség esetén Đurđina Kukolj és Teodora Golić is bevethető. Két fiatal, ám tehetséges játékosról van szó, akik már a nagyok között is megállják a helyüket. Rajtuk kívül két tapasztalt pingpongos, Suzana Sujić és Katarina Golić is besegít szükség esetén – nyilatkozta a bajnoki rajt kapcsán Kormányos László, a Csóka Asztaliteniszklub szakmai koordinátora.

A csapat újonca, Fejős Anna kiemelte, bízik benne, hogy játékával segíteni tudja a Tisza-partiakat, a kettős terhelés miatt nehéz időszak elé néz, de egyre jobb formában érzi magát. Az eddigi csapatkapitány, Ivana Milovanović idén játékosedzőként vezeti az együtteset, nem lesz könnyű dolga a sűrű mezőnyben.

– Célunk az első hat hely valamelyikén végezni, Fejős Anna és Ambrus Krisztina érkezésével jelentősen megerősödtünk, örülünk, hogy csatlakoztak hozzánk. Klubunk idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, szeretnénk méltó módon jubilálni – tette hozzá Milovanović.
Szabadkán az első három fordulót bonyolítják le, a Csóka sorrendben a Crvena zvezda, a Panonija és az Obilić ellen lép asztalhoz a hétvégén.