2024. április 27., szombat
CSÓKA

Jó erőfelmérő a rajt előtt

A Vajdasági Asztalitenisz-szövetséggel karöltve a Csóka idén is megszervezte a Király Ilona-emléktornát. Az immár negyedik alkalommal életre hívott eseményen ezúttal a hazai női felnőttcsapat mellett a Novi Sad és a magyarországi Kiskunmajsa vett részt, tökéletes felmérő volt ez a Szuperliga e hétvégi rajtja előtt.

– Az elmúlt években mindig itt lehettem, különösen megtisztelő ez számomra, hiszen személyesen is ismertem Ilikét. A verseny ebből kifolyólag is inkább baráti jellegű, remek felkészülés az idény rajtja előtt. Számomra főként a barátkozásról szól – nyilatkozta a torna kapcsán Makszuti Anetta, a Novi Sad kiválósága.

A viadalt Milan Stanić, a Vajdasági Asztalitenisz-szövetség elnöke nyitotta meg, aki rövid beszédében méltatta a néhai Király Ilonát, és hangsúlyozta, mekkora szerepük van a hozzá hasonló nagy elődöknek a sportág fejlődésében és fennmaradásában, ezért a szövetség a továbbiakban is kiemelten fontosnak tartja majd az ehhez hasonló tornák támogatását. Ezt követően a Kormányos László, a helyi klub szakmai koordinátora köszöntötte a jelenlévőket, majd a szövetség és a csókai önkormányzat képviselőjével közösen megkoszorúzták a Szabó István Asztalitenisz-terem bejáratánál Király Ilona tiszteletére felhelyezett emléktáblát.

Az emléktorna résztvevői, előtérben a fiatalok az új felszereléssel (Erős Kincses Krisztina felvétele)

Az emléktorna résztvevői, előtérben a fiatalok az új felszereléssel (Erős Kincses Krisztina felvétele)

– Szabó István mellett Király Ilona is kitörölhetetlenül beírta magát a csókai asztalitenisz történelemkönyvébe, akinek nemcsak a helyi, de a jugoszláv, majd később a szerbiai utánpótlás-válogatottak is nagyon sokat köszönhettek és köszönhetnek a mai napig. Az ő emléke előtt kívánunk adózni ezzel a viadallal. A korábbi évekhez hasonlóan idén is négycsapatos tornát terveztünk, ezúttal a románok sajnos nem tudtak részt venni, így a női Szuperliga aktuális bajnoka, a Novi Sad, a magyarországi Kiskunmajsa és a házigazda Csóka csapatai álltak asztalhoz – mondta az esemény kapcsán Kormányos László.

A felnőttek mellett az utánpótlás is szerephez jutott ezen a hétvégén is, a padéi származású, már régóta Soltvadkerten élő Palatinus Róbertnek köszönhetően a csókai klub új ütőkkel gazdagodott, ezeket a torna alkalmával nyújtották át a fiatal Tisza-parti tehetségeknek.

Nyitókép: Az emléktorna résztvevői, előtérben a fiatalok az új felszereléssel (Erős Kincses Krisztina felvétele)