2024. április 30., kedd
VÍZILABDA

Rajtol a Világliga is

A jövő hét közepén elrajtol a férfi vízilabda Világliga idei kiírása. A magyar válogatott november 12-én, azaz kedden a Komjádi uszodában fogadja Oroszország nemzeti együttesét. Märcz Tamás ezúttal 14 játékosra számít az első összetartáson, a keret a hét elején megkezdte közös felkészülését az összecsapásra. A szakvezető ezúttal nem kísérletezik, a megszokott játékosok kaptak helyet a csapatban.

A szerb válogatott belgrádi világliga-győzelme olimpiai kvótát ért (Ótos András felvétele)

A szerb válogatott belgrádi világliga-győzelme olimpiai kvótát ért (Ótos András felvétele)

A magyar válogatott kerete: Nagy Viktor, Vogel Soma, Angyal Dániel, Bátori Bence, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Mezei Tamás, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

A szerb válogatott a jóval gyengébb játékerőt képviselő Hollandiával kezd a nyitó fordulóban, Dejan Savić ennek ellenére se bíz semmit a véletlenre, gyakorlatilag legerősebb felállításavl készül a rajtra. A válogatott eddigi gerincét adó játékosok mellett csupán egy újonc, az Olimpiakosz kapusa, Stefan Živojinović került be a keretbe.

A szerb válogatott kerete: Gojko Pijetlović, Stefan Živojinović, Dušan Mandić, Nikola Dedović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Vico, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović.

NŐI EUROLIGA

Nehéz helyzetben az UVSE

A hét eleji sorsolás alkalmával kiderült, hogy a Dunaújváros görögországi, a BVSC olaszországi, az UVSE pedig spanyolországi csoportba került a női Euroliga következő körében. A legnehezebb dolga várhatóan az utóbbi együttesnek lesz, hiszen Benczur Márton csapata az ötszörös BL-győztes, címvédő Sabadell otthonába látogat.

A november 30-án és december 1-jén sorra kerülő mérkőzéseket követően mind a négy kvartettből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

A csoportbeosztás, E csoport (Athén): Olimpiakosz, Dunaújváros, Mediterrani, Mataro. F csoport (Sabadell): Sabadell, UVSE, Utrecht, Roma. G csoport (Kirisi): Vouliagmeni, Padova, Kinef Kirisi, Tetteroo. H csoport (Catania): Orizzonte Catania, Dinamo Uralocska, Saint Andreu, BVSC.