2024. május 14., kedd
SPORTBULVÁR

Ronaldo és Rooney fiai egy csapatban

Újra összeáll a Rooney–Ronaldo álomduó a Manchester Unitednál, ám ezúttal a két sztárcsatár fiai által, akik együtt játszanak majd a klub akadémiáján.
Habár Wayne Rooney már a Derby County edzője, négy fia közül a legidősebb, Kai Wayne Rooney a Manchester United utánpótlásképző akadémiáján egy csapatban játszhat apja egykori csatártársa, Cristiano Ronaldo elsőszülöttjével.

A Vörös Ördögök nemcsak az ötszörös aranylabdás portugál világsztárt szerződtették a Juventustól 15+8 millió euróért, de vele együtt természetesen a tehetséges fiát, Cristiano Juniort is megszerezték.

Rooney decemberben az MU-hoz igazolt sarjához hasonlóan a 11 éves Ronaldo fiú is remek géneket örökölt apjától. Apja állomáshelyein ő is helyet kapott a korosztályos csapatokban – előbb a Real Madridnál, majd 2018 nyarától a Juventusnál –, és minden alkalommal meg is hálálta a belé fektetett bizalmat. Egy torinói szezonját például 23 meccsen 58 góllal és 17 gólpasszal zárta az egy évvel idősebbek között.

„Nem fogom nyomás alá helyezni, hogy futballista legyen. Persze, ha engem kérdeznek, természetesen ezt szeretném. De a lényeg, hogy a legjobb legyen, akár labdarúgó, akár orvos lesz belőle" – mondta nemrég trónörököséről Ronaldo, aki szerint viszont az önmagában kevés a sikeres karrierhez, hogy a fia gólerős, gyors és jól cselez.

„Kemény munkára és nagy elhivatottságra is szüksége lesz. Néha kólát iszik és csipszet eszik, pedig tudja, hogy ezekért haragszom. Persze tudom, még gyerek" – mondta fiáról.

DEPAYJAL SZELFIZETT MECCS KÖZBEN
Nem mindennapi jelenetnek lehettek szemtanúi a szombati Hollandia–Montenegró labdarúgó-világbajnoki selejtező nézői. Az eindhoveni Philips Stadionban zajló mérkőzés 90. percében egy néző szaladt a pályára, itt azonban nem a megszokott huliganizmusról vagy figyelemfelkeltésről volt szó, hiszen a „rendbontó" egy kisfiú volt.

A srác egy montenegrói szabadrúgás előtti játékleállást kihasználva szaladt oda a pálya közepén sétáló Memphis Depayhoz telefonjával, hogy egy szelfit készítsen vele. A holland csatár barátságosan vállalta a képet, majd egy finom mozdulattal jelezte a fiúnak – aki csak a telefonján keresztül mert ránézni a játékosra –, hogy most már ideje lemenni a pályáról, ugyanis a kisfiút nem kezdték el üldözni a biztonságiak, mint az a pályára befutó idegenek esetében történni szokott. Az incidens különösebb fennakadás nélkül lezajlott, a hollandok ekkor már 4:0-ra vezettek, és végül ezzel az eredménnyel is nyerték meg a mérkőzést.



MEGRONGÁLTÁK A KÉZIKERÉKPÁRJÁT, MÉGIS BAJNOK LETT
Népmesébe illő hőstett szállította a tokiói paralimpia utolsó előtti napjának legnagyobb sztoriját. A belga kerekesszékes atléta, Peter Genyn két órával a T51-es kategória 100 méteres száma előtt érkezett a stadionba, ahol döbbenten látta, hogy megrongálták a versenyzéshez használt kézikerékpárját.

„A bemelegítés előtt háromnegyed órával vettük észre, hogy mindhárom kereket kilyukasztották, és eltörték a kiegyenlítőt. Mindenki megtett mindent, hogy segítsen, beleértve a holland csapatot is. Szerencsére megrögzött vagyok a felszerelésem állapota kapcsán, így rengeteg tartalékot hoztam magammal" – nyilatkozta Genyn, aki azok után, hogy egy ideig úgy tűnt, nem is fog tudni rajthoz állni a versenyen, a rengeteg szigetelőszalag felhasználásával zajló gyors reparálás után oda tudott állni a rajhoz, és összefoltozott kézikerékpárjával végül meg is nyerte a számot nagy ellenfele, a finn Toni Piispanen előtt, aki kedden 200 méteren legyőzte.

A történtek után elérzékenyülve vette át az aranyat, ám nem volt egyedül a kálváriájával, hiszen a belga csapat egy másik tagja, az ugyanebben a számban bronzérmet szerző Roger Habsch szintén egy defektes kereket talált sporteszközén a verseny előtt. A Belga Paralimpiai Szövetség szándékosság gyanújával nyomozást kérvényezett az atlétáival történt két eset kapcsán.

PRICE-T KIPFÚJOLTÁK A MAGYAR NÉZŐK
Először élvezhették a budapestiek élőben a dartsvilág legjobbjainak játékát, hiszen a hétvégén a magyar fővárosba, a Papp László Sportarénába látogatott a PDC European Tour, amelyre a világbajnokságról ismert sztárok zöme is elutazott. A magyar közönség azonban a második napon az első ellenségét is kiszemelte magának az aktuális világbajnok Gerwyn Price személyében.

A konfliktus akkor kezdődött, amikor a Richard Veenstra ellen játszott meccsén a walesi sztár kiszállói során többször is befütyült valaki a nézőtérről. Egy alkalommal már a játékot is megállították az incidens miatt, Price pedig a középső ujjával kimutatott a nézőtérre. Ezzel a közönség nagy részét maga ellen fordította, általánossá vált a pfujolás Price dobásainál.

A megbocsátás pillanata a hetedik legben, 4:2-es Venstra-vezetésnél jött el, amikor Price nyolc tökéletes nyíl után a dupla 12-est rontotta el. Ezt követően viszonylag csendben figyelte a közönség Price játékát, a walesi meg is fordította a mérkőzést, de benne maradt a tüske.

„Örülök, hogy nem ment be a dupla 12-es" – mondta a meccs után, utalva arra, hogy nem ajándékozta meg az ellene szurkoló közönséget a kilencnyilas élményével.