2024. május 9., csütörtök

Elköszöntek a vízilabdások – VIDEÓ

Megvédték a rioi olimpiai bajnoki címüket, és újabb aranyéremmel a nyakukban tértek haza Tokióból a szerb vízilabda-válogatott tagjai. Az érkezést követően egy igen érzelmesre sikeredett sajtótájékoztató keretében számoltak be az ötkarikás játékokról, tudósít a szerb média.

Sok játékos küszködött a könnyeivel, de voltak olyanok is, akik sírtak, hiszen néhány játékosnak ez volt az utolsó szereplése az élsportolói karrierjében.

A válogatottból Stefan Mitrović, Andrija Prlainović, Filip Filipović, Duško és Gojko Pijetlović, Milan Aleksić és Branislav Mitrović is távozik.

A legérzelmesebb pillanat akkor jött el, amikor Stefan Mitrović arra kérte a csapatot, hogy énekeljék el Surda dalát (A sad adio), amelyet legtöbben a Forró szél című nagy sikerű, jugoszláv sorozatból ismerhetnek.

Ezt követően Dejan Savić, aki mindig keménynek és szigorúnak mutatkozott a medence szélén, azonban az érzelmes pillanatokban ő sem bírta visszatartani a könnyeit, és elsírta magát a közönség előtt.

– Adjanak egy kis időt, hogy megnyugodjak, nem tudok mit mondani – mondta a megjelent újságíróknak.

Ma este 19:40 - kor nem csak az aranyérmes vízilabdázókat, de a többi érmes olimpikont is fogadja Aleksandar Vučić köztársasági elnök, majd 21 órakor a parlament előtt köszöntheti a nyilvánosság a sportolókat.