2024. május 13., hétfő

Ez várható az olimpia hatodik napján

Már hajnalban elkezdődik az olimpiai közvetítés, így azok, akik szeretnék élőben követni a szerbiai sportolók versenyeit, annak vagy nagyon korán fel kell kelnie, vagy nem is érdemes lefeküdnie.

2:00-kor sportlövészet lesz, ahol Arunovićnak és Milovanovićnak szurkolhatunk, majd 2:18-kor az érem esélyes Mačković-Vasić evezőpárosért szoríthatunk, majd 5-kor Jovana Arsić evezését tekinthetjük meg.

A küzdősportok kedvelői sem maradnak összecsapások nélkül, ugyanis a női boxban is lesz szerbiai érdekeltség, így a 6 órakor kezdődő judóban Aleksandar Kukoljnak szurkolhatunk, 6:30 körül pedig Radovanović Havjarimana elleni mérkőzését tekinthetik meg.

Újra szoríthatunk Novak Đokovićnak, aki először egyéniben küzd meg a japán Nisikori ellen, majd vegyes párosban, Stojanovićtyal az oldalán, lép a pályára. Az előbbinek 9:30 körül, míg utóbbinak 12:30 körül várhatjuk a közvetítését.

A csapatsportok terén is lesz szerb érdekeltség. Így 7:20-tól Szerbia-Kenya meccset láthatjuk, 10:20-tól Szerbia-Spanyolország kosárlabda mérkőzés lesz, végül pedig 12:50-től Szerbia és Ausztrália vízipólósai csapnak össze a medencében.

A magyar érdekeltség is lesz az olimpia hatodik napján. Cselgáncsban a férfi 100 kg-os kategóriában lesz magyar induló. Cirjenics Miklósért hajnali 4:42 körül szoríthatunk.

Evezésben Pétervári-Molnár Bendegúz elődöntőjét nézhetjük majd 4:10-től. A sportlövészeknél Major Veronikának drukkolhatunk. 

Női tornát is nézhetünk, benne Kovács Zsófiával, aki a női egyéni összetett döntőjében vesz részt. 12:50-kor szoríthatunk érte.

Úszásban is több magyar érdekeltség is lesz, egyebek mellett Kapás Boglárka, Cseh László, Hosszú Katinka, az aranyérmes Milák Kristóf, valamint a zentai származású Szabó Szebasztián is úszik majd. Mindezt déltől tekinthetjük meg egészen kb. 13:30-ig.

A magyar női kézilabda válogatott az oroszok ellen lép pályára a női kézilabda B csoportjának selejtezőjében. A mérkőzés 12:30-kor kezdődik.
Vívásban is érdekeltek a magyarok, ugyanis hajnali 3:50-től a női tőr csapatverseny negyeddöntőjét tekinthetik meg.

Ahogyan a szerbiai válogatott, úgy a magyarországi vízilabda válogatott is újabb összecsapás elé néz. Hajnali 3 órakor a Dél-Afrikai Köztársaság ellen játszanak majd.