2024. május 15., szerda

Felemás magyar siker a második versenynapon

Éremért úszik a férfi gyorsváltóban a zentai Szabó Szebasztián

A magyar sportolók az ötkarikás játékok második versenynapján is kimagasló eredményeket értek el. A párbajtőröző Siklósi Gergely a második helyen végzett, így megszerezte a magyar küldöttség második érmét. A BHSE világelső és vb-címvédő vívója a döntőben kisebb meglepetésre 15-10-re kikapott a francia Romain Cannone-tól.

Siklósi a nap folymán több mérkőzést is megnyert, ugyanis legyőzte a kínai Tung Csao-t, a marokkói Husszam Elkord-ot és a címvédő dél-koreai Park Szang Jung-ot is, majd az elődöntőben magabiztosan verte az olasz Andrea Santarellit. A döntőben azonban mégis alulmaradt francia ellenfelével szemben.
Az úszás sportágában azonban a mai versenynap nem hozott nagy sikereket, hiszen Hosszú Katinka, a női 400 méter vegyes úszás kategóriájában csupán az ötödik helyen ért célba, míg a mindössze 17 esztendős Mihályvári-Farkas Viktóriának a hatodik hellyel kellett megelégednie. A férfi 400 méter vegyesen Verrasztó Dávid kiváló úszása ellenére a negyedik helyen végzett.
Ezt követően 4x100 méteres gyorsváltón hatodik legjobb idővel került a döntőbe, míg Késely Ajna csak a 10. helyre tudott beérni 400 méter gyorson, ezzel pedig lemaradt a fináléról.
Péni István légpuskás, valamint Pupp Réka, a női cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában ötödik lett. A tornász Kovács Zsófia a selejtezőből bejutott a 24-es egyéni összetett döntőjébe, amelyet csütörtökön rendeznek meg.
Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz a hétfőről előrehozott negyeddöntő futamában második volt, így készülhet a szerdai elődöntőre.
A magyar vízilabda válogatott 10-9 arányban szenvedett vereséget a görögöktől, míg a női kézilabda válogatott szintén minimális, 30-29 arányban maradt alul a franciákkal szemben. A teniszező Fucsovics Márton vállsérülés miatt visszalépett a lengyel Hubert Hurkacz elleni első fordulós mérkőzésétől. A vitorlások közül Laser Standardban Vadnai Benjamin első futamában hetedik lett, a második kört elhalasztották.
A harmadik versenynapon a női vívók lépnek pástra, a magyar színeket pedig Katona Renáta (hajnali 2 órakor), Pusztai Liza (4.10-kor) és Márton Anna (4.10-kor) képviselik majd. Az 57 kilogrammos súlycsoportban érdekelt cselgáncsozó, a tavalyi Európa-bajnok Karakas Hedvig fog küzdeni 4 órától.

A férfi 4×100 méteres gyorsváltó, amely a hatodik idővel lett finalista a medencében, Bohus Richárddal, Milák Kristóffal, Németh Nándorral és a zentai származású Szabó Szebasztiánnal az élen szintén nagy eséllyel száll majd a medencébe az éremért hajnali 5.05-kor. A férfi 200 méter gyorson ugyanakkor Németh Nándortól bravúr lenne a fináléba kerülés.
Három éremesélyes, Hosszú Katinka 200 méter vegyesen, Milák Kristóf és Kenderesi Tamás pedig 200 méter pillangón az előfutamban fog indulni 12 óra után. A vitorlázó Vadnai Benjamin Laser Standarban a hetedik helyről várja a folytatást, míg a női szörf 4-6. futamában Cholnoky Sárát láthatjuk 5.05-kor. A Laser Radial 3-4. futamában 7.35-től Érdi Mária is versenybe száll.
A csapatsportokban bemutatkoznak a női vízilabdázók, akik az oroszok ellen küzdenek meg 8.30-tól, míg a férfi triatlonosok Bicsák Bencével és Tóth Tamással helyi idő szerint reggel 6.30-kor kezdenek. A hegyikerékpáros Parti András 8-kor rajtol. Az asztaliteniszezők között az egyesben egyetlen állva maradt magyar, Majoros Bence a szombati sikere után holnap, a második fordulóban a dán Jonathan Groth ellen szerepel majd 5 órai kezdettel.