2024. április 30., kedd
VÍZILABDA

Belgrádi diadal

A Novi Beograd begyűjtötte idei második trófeáját, Živko Gocić együttese esélyeshez méltón szerepelt a Regionális premier liga rájátszásának utolsó két fordulójában, és végül megnyerte a sorozatot. Az idény végén visszavonuló Filip Filipović irányítása mellett a szerb alakulat pénteken a Jug, szombaton pedig a spliti Jadran felett aratott fölényes győzelmet, és bebiztosította első helyét a tabellán.

Mindkét összecsapáson a spanyol fenegyerek, Álvaro Granados szerezte a legtöbb találatot, a Jugnak három, a Jadrannak pedig hét gólt rámolt be. A Novi Beogradnak a Bajnokok Ligája mellett a hazai bajnokság küzdelmei maradtak, korábban a szerb kupát már elhódította. A Crvena zvezda két vereséggel az ötödik helyen végzett.

A női Eurokupa hétvégi záróeseményén a BVSC az elődöntőben vereséget szenvedett a Padova együttesétől, majd a bronzmérkőzésen alulmaradt a holland ZV De Zaan gárdájával szemben, így a negyedik helyen fejezte be a második számú európai kupasorozatot. Az első helyért olasz házidöntőt rendeztek, a Padova és Treiese mérkőzött egymással.

Eredmények, Regionális premier liga, rájátszás, 1–5. helyért, 2. torna, 2. forduló: Crvena zvezda–Jug 10:10 – ötméteresekkel: 14:15, Jadran (HN)–Novi Beograd 9:17. 3. forduló: Crvena zvezda–Jadran (HN) 9:15, Novi Beograd–Jadran (S) 15:7. A végeredmény: 1. Novi Beograd 20, 2. Jadran (S) 17, 3. Jug 14, 4. Jadran (HN) 5, 5. Crvena zvezda 4 pont.
Női Eurokupa, elődöntő: Padova–BVSC 15:10, Trieste–ZV De Zaan 10:8. A 3. helyért: ZV De Zaan (holland)–BVSC-Zugló 15:8.