2024. május 21., kedd
VÍZILABDA

Filipović visszavonul

Minden idők egyik legjobb vízilabdázója, Filip Filipović a minap bejelentette, hogy az idény végén befejezi aktív pályafutását. A balkezes játékos gazdag karrierje során a szerb válogatottal mindent megnyert, amit lehetett: két olimpiai aranyérme mellett szerzett két ötkarikás bronzot, kétszer állhatott a világbajnoki dobogó legfelső fokán, emellett van egy-egy vb-ezüst és -bronzérme is, az Európa-bajnokságokon hét első hely mellett egy-egy második és harmadik helyet pólózott össze, a világligát tíz alkalommal nyerte meg.

Legjelentősebb klubsikereit a Pro Recco játékosaként érte el, az olaszokkal 2010-ben, 2011-ben és 2015-ben is elhódította a Bajnokok Ligája trófeáját. Emellett két Eurokupa-győzelmet is jegyez, előbb a karagujevaci Radnički, majd a Szolnok színeiben nyerte meg a második számú európai kupasorozatot.

– Már tavaly készen álltam a visszavonulásra, ám az Olimpiakosszal nem a tervek szerint alakul a szezon, így keserű szájízzel hagytam volna abba. Ezt semmiképp sem akartam. A görögök szerették volna folytatni az együttműködést, én viszont nem. Úgy tűnik, ott kell vége legyen, ahol elkezdődött, a hazámban. Sajnálom, hogy az utolsó szezonom nem a nevelőegyesületem, a Partizan csapatában tölthetem, ugyanakkor örülök, hogy a Novi Beogradnál lehetőséget kaptam – mondta az Alesto nevű podcastban a minap Filipović.