2024. április 27., szombat
MŰKORCSOLYA-VB

Kanadai győzelem párosban

Deanna Stellato-Dudek és Maxime Deschamps révén kanadai győzelemmel zárult a párosok versenye a montreali műkorcsolya-világbajnokság csütörtöki napján, az orosz születésű, de magyar színekben versenyző Pavlova Marija és Szvjatcsenko Alekszej két pozíciót javítva a negyedik helyen végzett. A magyarok technikai elemekben pazar programot produkáltak. Hibátlan volt a tripla pörgetett emelés, majd a tripla toeloopot követő Axel-ugrások is sikerültek, akárcsak a dobott tripla flip.

A háromfordulatos Salchow után a dobott tripla Rittberger szintén tökéletes volt, ahogy az egykezes emelés is. A kűr végén látványos pörgetések és pörgések szerepeltek. A bírók kiválóra értékelték a produkciót, 136,59 pontot adtak, ami közel nyolc ponttal magasabb, mint a januári Európa-bajnokságon elért eddigi legjobbjuk a szabadkorcsolyázást tekintve. A végén a mezőny két kiemelkedő párosa, a kanadai és a címvédő japán Miura Riku, Kihara Rjuicsi különversenyt vívott, s bár utóbbi volt jobb a kűrben, a rövidprogramból hozott négypontos előnyével a kanadaiak diadalmaskodtak. Az aranyérmes kettős hölgy tagja negyvenévesen ért a csúcsra úgy, hogy tizenhat év kihagyás után harminckét esztendősen tért vissza a jégre. A vb tegnap a jégtáncosok ritmustáncával folytatódott.

Párosok: 1. Deanna Stellato-Dudek, Maxime Deschamps (Kanada) 221,56 pont, 2. Miura Riku, Kihara Rjuicsi (Japán) 217,88, 3. Minerva Fabienne Hase, Nikita Volodin (Németország) 210,40, 4. Pavlova Marija, Szvjatcsenko Alekszej 204,60. (

 

Nyitókép: A világbajnok kanadai páros (Fotó: Beta/AP)