2024. május 13., hétfő
VIZES VB – DOHA

Elődöntős és olimpiai kvótás a magyar válogatott!

A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel 13:12-re legyőzte Hollandiát a dohai világbajnokság negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé és olimpiai kvótát szerzett!

Az 1:1-es első negyedet követően a második játékrészben Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya vezérletével a magyar válogatott tudott elmozdulni a holtpontról, és a nagyszünetre Laura Aarts remeklése mellett is 4:2-es vezetéshez jutott. A térfélcsere után hollandok sorra kapták az emberelőnyöket, a harmadik játékrész közepén egy gólra zárkóztak, majd egy értékesített büntetővel egyenlítettek. Szilágyi újabb villanásának köszönhetően 5:4-es magyar vezetésnél vágtak neki a záróetapnak a felek.

Az utolsó nyolc perc elején Keszthelyi Rita is bejelentkezett, a gárda azonban nem tudta sokáig megőrizni kétgólos előnyét, a hollandok rendre egy-egy jó fórral tartották a lépést. A lányok az utolsó másfél percig bírták a bírói nyomást, Szilágyi, Gurisatti és Leimeter Dóra is kipontozódott a hajrára, Keszthelyin és Garda Krisztinánk kívül lövőjátékos nem maradt a vízben, Hollandia 8 másodperccel a vége előtt egalizált. Az ötméterespárbaj során Magyari Alda hárította Rogge kísérletét, így a magyar válogatott nem csak bejutott az elődöntőbe, de megváltotta a párizsi repjegyet is!

 

Nyitókép: Kőkemény küzdelem zajlott a medencében (Fotó: MTI)