2024. május 13., hétfő
VIZES VB – DOHA

Csoportrangadók következnek

A magyar női vízilabda-válogatottnak nem jelentett problémát Szingapúr legyőzése a Dohában zajló világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában, a Mihók Attila és Cseh Sándor vezette gárda 37 gólos sikert aratott. A rivális végig alárendelt szerepet játszott, a legfontosabb, hogy szerencsétlen sérülés nem történt a meccsen, s minden játékos bevethető a folytatásban. A négyes másik találkozóján Ausztrália legyőzte Új-Zélandot, így beigazolódott a papírforma: holnap Magyarország Ausztráliával mérkőzik az egyenesági negyeddöntőért.

A magyar férfiválogatott a románok felett aratott hétgólos győzelemmel melegített a folytatásra. A címvédő a nagyszünetben már 10:4-re vezetett, és a rivális a folytatásban sem tudott komoly ellenállást tanúsítani. Varga Zsolt együttese ma este az olaszokkal mérkőzik a csoportelsőségért.

Vonatkozó hír, hogy Slobodan Nikić, a Vasas vezetőedzője 2026-ig szerződést hosszabbított az angyalföldi egyesülettel. A szerb szakember 2021-ben vette át a felnőttcsapat irányítását, és az elmúlt években Eurokupát, magyar bajnoki bronzérmet és kupaezüstöt nyert a kék-pirosakkal.

Eredmények, szinkronúszás, férfi egyéni, technikai: 1. Jang Sun-cseng (Kína) 246,4766, 2. Giorgio Minsini (Olaszország) 245,3166, 3. Gustavo Sanchez (Kolumbia) 231,000 pont stb.

Vízilabda, férfiak, 1. forduló, D csoport: Olaszország–Kazahsztán 33:3, Románia–Magyarország 8:15. Nők, 2. forduló, B csoport: Franciaország–Kína 6:6 – ötméteresekkel: 10:11. Az állás: Spanyolország és Görögország 3, Kína 2, Franciaország 1 pont. C csoport: Új-Zéland–Ausztrália 6:13, Szingapúr–Magyarország 2:39. Az állás: Ausztrália és Magyarország 6, Új-Zéland és Szingapúr 0 pont. D csoport: Kanada–Nagy-Britannia 20:5. Az állás: Kanada 6, Olaszország 3, Nagy-Britannia és Dél-Afrika 0 pont.

 

Nyitókép: A Japán helyett beugró Szingapúr eddig nem tudott komoly ellenállást tanúsítani (Fotó: MTI)