2024. május 9., csütörtök
ÚSZÁS – RÖVID PÁLYÁS EB

Öt döntős hely a nyitányon

Kedden reggel az első előfutamokkal elrajtolt a Bukaresthez közeli Otopeniben zajló rövid pályás úszó-Európa-bajnokság. A magyar csapat 18 versenyzőt nevezett a viadalra, közülük többen már a nyitányon rajthoz álltak, és öt döntős helyezést harcoltak ki. A női mezőny korelnöke, a 34 éves Jakabos Zsuzsanna 400 méter vegyesen 4:36,52 perces idejével a hatodik helyen került a szám fináléjába.

„Évről évre a világversenyeken új arcokkal találkozom, igazából már csak az edzők azok, akikkel ismerjük egymást. Ez viszont egyáltalán nem baj, ilyenkor kicsit úgy érzem, én is megfiatalodom” – nyilatkozta Jakabos, aki már 2005-ben is indult kismedencés viadalon. Jakaboshoz hasonlóan 400 vegyesen Anja Crevar is sikeresen kvalifikálta magát a legjobbak közé, a szerb versenyző hetedikként lépett tovább.

A nyitódélelőtt váltószámait is jól zárta a magyar alakulat, az Ugrai Panna, Komoróczy Lora Fanni, Senánszky Petra és Pádár Nikolett összeállítású női váltó a hetedik, míg a Szabó Szebasztián, Nell Olivér, Jászó Ádám és Márton Richárd alkotta férfi staféta az ötödik helyen jutott be a 4×50 méteres gyorsváltó fináléjába. Az utolsó számban Késely Ajna a harmadik, Flück Nóra pedig a negyedik idővel került be a 800 méteres gyorsúszás döntőjébe. Az első finálékat kedd este rendezték.

 

Nyitókép: Szabó Szebasztián ezúttal is remekül kapta el a rajtot (Fotó: MTI)