2024. május 8., szerda
KERÉKPÁROZÁS – VUELTA A ESPAÑA

Meglepetés a zaragozai sprintben

Az egyik utolsó esély kínálkozott tegnap a Vueltán érdekelt sprinterek előtt, hogy mezőnyhajrában küzdjenek a napi sikerért, a Zaragozába tartó etap sem túl hosszú, sem túl dombos nem volt. Ennek megfelelően csupán kétfős szökést engedett el a mezőny, és az Abel Balderstone, Jetse Bol páros utolérése nem jelentett különösebben nehéz feladatot, mintegy negyven kilométerrel a cél előtt már „bedarálták” őket.

A befutónál aztán úgy tűnt, tökéletes felvezetést kap a korábban már két szakaszsikert elérő, toronymagasan zöld ponttrikós Kaden Groves, az ausztrálnak az utolsó kilométerre érve is három embere volt még a vonatában. Háromszázzal a vége előtt azonban remek érzékkel és ütemben húzott előre Rui Oliveira, aki így kiváló helyzetbe hozta sprinterét, Juan Sebastián Molano pedig élt a lehetőséggel.

Balderstone (elöl) és Bol szökése nem állította túl nehéz feladat elé a mezőnyt (Fotó: Eurosport)

Balderstone (elöl) és Bol szökése nem állította túl nehéz feladat elé a mezőnyt (Fotó: Eurosport)

Végeredmény, 12. szakasz (Ólvega–Zaragoza, 150,6 km): Juan Sebastián Molano 3:23:35 óra, Kaden Groves, Boy van Poppel, Rui Oliveira, Edward Theuns a. i. stb. Az összetett állása: Sepp Kuss 42:51:20 óra, Marc Soler +26 mp, Remco Evenepoel +1:09, Primož Roglič +1:32, Lenny Martinez +2:02 perc stb.