2024. május 9., csütörtök

Milák Kristóf visszatért

Milák Kristóf olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar úszó az előzetes terveknek megfelelően hétfőn a reggeli órákban megjelent a Duna Arénában – írja a Nemzeti Sport.

A neves magyar úszó még június végén jelentette be, hogy kihagyja a júliusi fukuokai világbajnokságot, mivel sem fizikálisan, sem mentálisan nem érzi úgy, hogy a legjobbak közé tartozna.

Akkor Milák azt nyilatkozta, hogy a nyarat minőségi pihenéssel kívánja tölteni, hogy szeptembertől energikusabban, tudatosabban, még jobb hozzáállással végezhesse az edzéseket, hogy ismét elérje azt a szintet, amelyet mindenki megszokhatott tőle.

Virth Balázs, a klasszis edzője korábban kijelentette, hogy Milák csoportjának felkészülése szeptember 4-én kezdődik. Az úszó nemcsak, hogy megjelent a Duna Arénában, hanem vízbe is ugrott, majd a Magyar Úszószövetség honlapjának nyilatkozva elmondta, hogy szüksége volt a szünetre és úgy érzi, hogy ismét készen áll a folytatásra.

– Kettőzött ambícióval kezdtem újra az edzéseket, beprogramoztam magam, tudom, hogy az első hetek, hónapok fájni fognak, de én választottam ezt az utat, és végigmegyek rajta – Párizsig, aztán még tovább is. Nagyon köszönöm mindenkinek a támogatását és megértését, azon leszek, hogy mindenkit kárpótoljak – mondta Milák.