2024. április 30., kedd
RÖPLABDA

Élen a déliek

Három forduló után még nagyon tömör az élcsoport, világos viszont, hogy a Vojvodinának és a címvédő C. zvezdának komoly riválisai lesznek nemcsak a ljigi Spartak, hanem a jelenleg élen álló két déli csapat, az erős Novi Pazar és a harmadik meccsét is 3:2-re nyert Niš is. A Vojvodina a hétvégén mindössze 62 perc alatt nyerte meg a vajdasági rangadót, és az ifjúsági válogatott David Mehić személyében ígéretes tehetséggel erősítette sorait. A nőknél négyes versenyfutás várható, a tavaly is legsikeresebb kvartett már kivált, a Spartacus pedig, ha az este nyert Užicén, az élről várja a címvédő Vizura elleni jövő heti otthoni rangadót.

Férfi Szuperliga, 3. forduló: Spartak (Lj)–Radnički 3:1, Vojvodina–Klek 3:0, Inđija–C. zvezda 0:3, Novi Pazar–Partizan 3:0, Ribnica–Niš 2:3.

A sorrend: Novi Pazar 7, Niš, Vojvodina, C. zvezda és Spartak (Lj) 6, Klek 5, Radnički és Partizan 3, Ribnica 2, Inđija 1 pont.

A következő forduló: Radnički–Niš, Partizan–Ribnica, C. zvezda–Novi Pazar, Klek–Inđija, Spartak (Lj)–Vojvodina.

Női Szuperliga, 4. forduló: Vizura–Zrenjanin 3:1, Dinamo–C. zvezda 0:3, TENT–Kraguj 3:0, Železničar–Jedinstvo (P) 3:2, lapzárta után: Jedinstvo (U)–Spartacus.

A sorrend: Vizura 11, TENT és C. zvezda 10, Spartacus 8, Jedinstvo (P) 7, Železničar 5, Dinamo 3, Kraguj 2, Zrenjanin 1, Jedinstvo (U) 0 pont.

A következő forduló: Spartacus–Vizura, Jedinstvo (P)–Jedinstvo (U), Kraguj–Železničar, C. zvezda–TENT, Zrenjanin–Dinamo.