2024. május 9., csütörtök
ATLÉTIKA – U23-AS EB, ESPOO

Új országos csúcsok

A magyar válogatott színeiben versenyző Takács Boglárka új országos csúccsal, 11,14 másodperces időeredménnyel jutott be a 100 méter döntőjébe a finnországi Espooban zajló U23-as Európa-bajnokságon. Takácsnak ez a második rekordja rövid idő alatt, június 8-án Budapesten saját 11,23-as csúcsát adta át a múltnak. A honvéd sportolójának tavaly májusban sikerült először a csúcsdöntés, akkor Szabó Enikő közel 20 éves, 11,41-es idejét javította meg.

A szerbiai vágtázók közül Ivana Ilić szintén 100-on jeleskedett, új korosztályos szerb csúccsal, 11,45-tel jutott az elődöntőbe, ahol később a 12. lett.

Ilić hiába döntött rekordot, a fináléhoz ez sem volt elég (Fotó: facebook.com/SrpskiAtletskiSavez)

Ilić hiába döntött rekordot, a fináléhoz ez sem volt elég (Fotó: facebook.com/SrpskiAtletskiSavez)

Ekler megvédte címét

Ekler Luca megvédte címét távolugrásban a Párizsban zajló para-atlétikai világbajnokságon, mivel csütörtök este megnyerte a T38-as kategória döntőjét. A TFSE világcsúcstartó sportolója 5,77 méteres világbajnoki rekorddal végzett az élen. A második helyezett brit Olivia Breennél 73 centiméterrel ugrott messzebbre. Ekler kedden ezüstérmes lett 100 méteres síkfutásban, és országkvótát szerzett a jövő nyári, párizsi paralimpiára.

Nyitókép: Ilić hiába döntött rekordot, a fináléhoz ez sem volt elég (Fotó: facebook.com/SrpskiAtletskiSavez)