2024. május 9., csütörtök
VIZES VB

Továbbjutó nélkül a nyitányon

Elsőként a műugrók mutatkoztak be a vizes világbajnokság nyitányán, a magyar csapat két versenyzőt állított ki a nők 1 méteres selejtezőjében, Mosena Estilla a 41., Kun Patrícia pedig a 42. helyen zárta a kvalifikációt. Mosena a második selejtezőcsoportban kapott helyet, a 26 éves hölgy 186,90 ponttal zárt, ugyanakkor elmondta, elsősorban a 3 méterre koncentrál, ott szeretne majd minél jobb helyezést elérni. Mosena édesapja olasz, édesanyja, Nagy Ibolya viszont magyar, az 1992-es barcelonai olimpián toronyugróként vett részt a magyar válogatott tagjaként. Kun összesen 182,40 pontot kapott az öt ugrására, edzője szerint a 19 éves versenyző teljesítményét nagyban befolyásolta a lámpaláz, korábban a térdét is műtötték, azóta ez az első versenye, így több hibát is vétett.

Barbócz Blanka és Bastianelli Angelika a női páros szinkronúszás technikai selejtezőjében (Fotó: MTI)

Barbócz Blanka és Bastianelli Angelika a női páros szinkronúszás technikai selejtezőjében (Fotó: MTI)

Az 1 méter 12 fős döntőjébe a kínai Lin San jutott be az első helyen (291,25 pont), megelőzve a tavaly budapesti világbajnokságon győztes honfitársát, Li Ja-csiét és a mexicói Aranza Vazqez Montanot.

A műúszó női párosok versenyében a Barbócz Blanka és Bastianelli Angelika alkotta duó 173,8016 pontos gyakorlatával a 27. helyen zárt a 38 kettőst felvonultató mezőnyben. Érdekesség, hogy a döntőbe jutott párosok közül az első négy helyezettet – a kínait, az osztrákot, az ukránt és hollandot – mind ikerlányok alkotják.

Nyitókép: Barbócz Blanka és Bastianelli Angelika a női páros szinkronúszás technikai selejtezőjében (Fotó: MTI)