2024. június 21., péntek

Hogyan ne legyen a felújítás gyötrelem?

SEGÍT A LAKBERENDEZŐ

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem tudja, hogyan fogjon hozzá.

Egy építkezés vagy felújítás legtöbbször olyan, mint egy igazi akadályfutás. Ezt akkor tudjuk megelőzni, ha rátalálunk a megfelelő szakemberek csapatára. A munkálatok kezdetén kész tervünk kell hogy legyen ahhoz, mit szeretnénk végeredményként megvalósítani, és nem menet közben találja ki nekünk a vízvezeték-, vagy a villanyszerelő és a kőműves, hogy mit hova helyezzünk el, mert akkor káosz lesz.

Az alábbi ház is nagy átalakuláson fog átmenni. A házaspár, aki megbízott a felújítási terv kidolgozásával, külföldön él. Mire a szakemberek megérkeznek a régi házhoz, a tervek már készen állnak, éppúgy mint a felújítási munkálatokhoz szükséges engedélyek is.

A tervben a belső falak bontása és áthelyezése is szerepel, erre természetesen statikus véleményére is szükség van. A falak bontása és áthelyezése során kialakul egy nagy, egy légterű nappali, étkező és konyha hármasa. A közösségi térbe a házigazda kérésére egy biliárdasztalt is beterveztünk. A konyha szigettel párosul.

A házba belépve az előszobából megyünk a fürdőszobába, ezenkívül egy háztartási helyiség is helyet kapott itt, majd a közösségi tér felé vehetjük az irányt.

Az étkezőasztal melletti falon elhelyezkedő négyszárnyas tolóajtó tágítja a teret, és remek kilátást nyújt az udvar felé. A konyharészen a mosogatós rész felett van az ablak, szintén az udvar felé. Ennek köszönhetően az egybetér szinte három oldalról kap természetes fényt.

***

 

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség postacímére küldjék (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.