2024. június 17., hétfő
JÚLIUSI FILMBEMUTATÓK

Előtérben a minőség, nem pedig a mennyiség?

Olvasnivaló

Júliusban két nagy kasszarobbantónak ígérkező filmet is megnézhetünk, ezeken kívül csak elvétve mutatnak be egy-egy filmet a mozikban.

Igaz, ilyenkor, aki csak teheti, inkább a (tenger)part mellett igyekszik kipihenni az év fáradalmait. A mozigyártó cégek, a filmrendezők és a filmszínészek jó része megengedheti magának ezt a luxust, ellentétben sokakkal, akik csak álmodozhatnak erről. Így az első izgalmasnak tűnő alkotásra július 10-éig várni kell, ugyanis akkor mutatják be a Mission: Impossible – Leszámolás című epizódjának első felét (Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One), amelyben Tom Cruise ismét Ethan Hunt bőrébe bújva menti meg a világot.

Az IMF csapata azonban legveszélyesebb küldetésébe vág bele: meg kell találnia egy félelmetes, az egész emberiséget fenyegető új fegyvert, mielőtt rossz kezekbe kerülne. Miközben a jövő irányítása és a világ sorsa a tét, és Ethant múltjának sötét erői kezdik el körülvenni, beindul a halálos hajsza a Föld körül. Egy rejtélyes, korlátlan hatalommal bíró ellenséggel szembesülve Ethan arra kényszerül, hogy belássa, semmi sem lehet fontosabb ennél a küldetésnél – még azok élete sem, akik számára a legtöbbet jelentenek... A film minden bizonnyal óriásit robban a mozik pénztáránál.

Ugyanezen a napon érkezik a mozikba a fentiekben megnevezett alkotás egyedüli riválisa. Christopher Nolan Oppenheimer című filmje igazi sztárparádé (Emily BluntKenneth BranaghMatt DamonRobert Downey JrMatthew ModineCillian Murphy) főszereplésével tárja elénk a világhírű fizikus életének egy szakaszát. J. Robert Oppenheimer, világhírű fizikus i kollégáival – köztük a magyar származású Teller Edével és Szilárd Leóval – a Manhattan Terv vezetőjeként az első atomfegyver létrehozásáért felelős. A találmány a II. világháborúban megváltoztatta a történelem menetét, és a bombának köszönhető valószínűleg az is, hogy a XX. század második felében a két nagy szuperhatalom szembenállása, a hidegháború nem fajult valódi fegyveres konfliktussá.

A változatosság kedvéért ezen a napon kerül a mozikba a Barbie mozifilm is.

Ryan GoslingAriana GreenblattDua LipaHelen Mirren és Margot Robbie főszereplésével készült film két világhírű játékbaba, Barbie és Ken történetét tárja a nézők elé. Mert van ám olyan világ, ahol minden csodálatos! Mindig süt a nap, lenn a parton mindig lágyan hullámzik a tenger, és szörfdeszkákon, a nyugágyakban meg a bulizósabb helyeken sokféle, de mindig gyönyörű strandoló gyűlik össze. Közöttük Barbie és Ken. De még a legtökéletesebb, legrózsaszínűbb, legszerelmesebb helyen is történhetnek bajok. Szerencsére Barbie nemcsak szép, hanem talpraesett is. Ha kell, még a valóságos világba is elmegy, hogy megvédje a maga különleges országát. És persze sosincs egyedül. Lehet, hogy Ken nem olyan éles eszű, vagy nem akkora vagány, mint ő, de van egy nagyon fontos tulajdonsága: mindig kiáll az ő Barbie-jáért, és sosem hagyja cserben.

Igazi sztárgárdát vonultat fel a július 27-én mozikba kerülő Kísértetkastély (Haunted Mansion) című horrorkomédia is.

Jamie Lee CurtisRosario DawsonDanny DeVitoTiffany HaddishJared LetoWinona RyderLakeith Stanfield és Owen Wilson főszereplésével bemutatásra kerülő film főszereplői egy nő és kisfia, akik spirituális szakértők szedett-vedett csapatát bérelik fel, hogy segítsen megszabadítani házukat a természetfeletti lakásfoglalóktól.