2024. június 20., csütörtök

Eseménydús félszezon

Évértékelő Tanók Tamással, a magyarcsernyei Roham Labdarúgóklub elnökével

A magyarcsernyei Roham Labdarúgóklub felnőttcsapata a 2022/23-as szezont az előkelő harmadik helyen zárta a begaszentgyörgyi–nagykikindai községközi ligában, az utóbbi néhány szezon egyik legjobb eredményét elérve. Ezt annak is köszönhette a csapat, hogy a téli átigazolási időszakban sikerült két kiváló játékost igazolniuk, akik a bajnokság tavaszi részében a csapat húzóemberei lettek – tudtuk meg Tanók Tamástól, a klub elnökétől.

– Sajnos ők a nyári átigazolási időszakban el is igazoltak tőlünk. Helyettük érkezett három másik játékos, de a két távozó hiánya megérződött a csapat őszi teljesítményén. A tíz lejátszott meccsünkből négyszer győztünk, háromszor döntetlent játszottunk, és ugyanannyiszor ki is kaptunk. Az idény elég jól indult, az első öt meccsünkből hármat megnyertünk, majd belekerültünk egy olyan hullámvölgybe, melyből csak a szezon utolsó mérkőzésén sikerült kievickélnünk – kezdte az összegzést az elnök.

Tanóktól megtudtuk azt is, hogy a bajnokság őszi részét a tabella ötödik helyén zárták, mindössze egy ponttal lemaradva a harmadik helyezettől, a párdányi Proletertől, és szintén egy ponttal lemaradva a negyedik helyen álló aleksandrovói Borac mögött. Az első két helyezett csapat, a basahídi Vojvodina és a katalinfalvi Omladinac azonban eléggé elhúzott tőlük.

– Összességében nem vagyunk elégedettek az elért eredményekkel, lehetett volna sokkal több pontunk is, de elég sok meccset hiányos felállításban kellett lejátszanunk, amikor épp a kulcsembereink hiányoztak, és ez kihatott a játékunkra. Reméljük, a bajnokság tavaszi részében nem fogunk ilyen gondokkal küzdeni, és sikerül több pontot szereznünk, mint az ősszel – mondta Tanók Tamás.

A klub elnöke arról is beszámolt, hogy a szezon kezdete előtt a 16 és 18 év közötti focistáikkal az erdélyi testvértelepülésre, Dózsa György községbe látogattak, ahol egy ifjúsági labdarúgótornán vettek részt.

– Az ottani falunapok keretében szervezték meg ezt a tornát, amelyet a magyar labdarúgás egyik legkiemelkedőbb eseményéről, a londoni magyar–angol 6:3-as mérkőzésről neveztek el, illetve annak 70. évfordulójáról – számolt be az elnök.

A Roham Labdarúgóklub U12-es utánpótláscsapata is játszott a bajnokságban az ősszel, felemás eredményeket elérve.

– Ebben a korosztályban még nem az eredmények a legfontosabbak, hanem az, hogy minél többet játsszanak, hogy minél több gyakorlatuk legyen. A bajnokságban való részvétel mellett több egynapos tornán is részt vettek a szezon előtt és alatt is, jártak többek között Bajsán, Szentmihályon és Szerbcsernyén – mesélte Tanók, végül pedig hozzátette, hogy a nyár végén csapatukhoz két nagy doboz ajándék érkezett futballcipőkkel és labdákkal telepakolva a legkisebbek számára, a jelenleg Ausztráliában élő Kasza Csaba jóvoltából.

 

Nyitókép: A magyarcsernyei Roham Labdarúgóklub felnőttcsapata (Fotó: Roham Labdarúgóklub)