2024. április 17., szerda
SZÓFIGYELŐ

Konvertiplán

Újságolvasóként olykor találkozhat az ember a konvertiplán főnévvel, repülő alkalmatosságot nevez meg: A kisgép függőleges felszállásra képes, úgynevezett konvertiplán. – Még csak negyven kilométert képes repülni a konvertiplán, de valamiért bízik benne a Boeing.– A tesztutat Új-Zélandon tervezik, ahol a cégnek telephelye is működik. – A merev szárny miatt ez igazi konvertiplán, így a rotorok utazás közben rásimulnak az utazó kabint tartó keretre. – A világ első sorozatban gyártott billenőrotoros katonai repülőgépe a Bell/Boeing V–22 Osprey konvertiplán. – A gyakorlat részeként a CV-22B Osprey konvertiplán tart bemutató repülést Budapest felett kedden déli 12 órakor. – Két amerikai konvertiplán húzott át Budapest felett – Jön a billenőrotoros konvertiplánok harmadik generációja – A Boeing megerősíti a konvertiplánok páncélvédettségét is.– A konvertiplánok szállítása is befejeződött a tengerészgyalogságnak, a légierőnek és a haditengerészetnek. – A tesztrepülésekre készülő konvertiplán egy Cora nevű, elektromos, autonóm repülési képességű, kétszemélyes kisrepülő. – A The Avionist tegnap adta hírül, hogy minden bizonnyal elkészült a Bell V-280 Valor konvertiplán első prototípusa.

A konvertiplán olyan repülőgép, amely a szárnyvégeken elhelyezett hajtóműveknek függőleges elforgatásával kombinálja a helikopterek és a légcsavaros repülőgépek tulajdonságait. A konvertiplán felhajtóerejét felszállásnál és leszállásnál a függőleges helyzetbe állított rotorok adják. A konvertiplán felszálláskor és leszálláskor forgószárnyas, vízszintes repüléskor merevszárnyas. Forgószárnyakkal, pontosabban nagy átmérőjű légcsavarokkal hozza létre a felhajtóerőt, majd vízszintes repülésre áttérve a vízszintes irányba elfordított tengelyű légcsavarok biztosítják a mozgatóerőt. Ekkor a merev szárnyfelületeken keletkezik a repüléshez szükséges felhajtóerő. A repülőgépeknek ez a fajtája átmenetet jelent a merev és forgószárnyas repülőgépek között. Megnevezésével a -plán utótagú összetételekhez csatlakozik: monoplán (egyfedelű repülőgép), biplán (kétfedelű repülőgép), triplán (háromfedelű repülőgép), hidroplán (vízről felszálló repülőgép), aeroplán (repülőgép régiesen).

Az efféle billenőrotoros repülőeszköz mintegy kétszer gyorsabban és háromszor nagyobb távolságra képes terhet szállítani, mint a helikopterek, ugyanakkor nem igényel repülőteret, mert függőlegesen száll fel és le. A konvertiplán további előnyös tulajdonsága az igen zajos helikopterekhez képest a kétharmaddal alacsonyabb zajszint.

Nyitókép: Pixabay