2024. április 27., szombat

Könyvbemutató borkóstolóval

Zelnik József A teremtés tatarozása című kötetét mutatják be a Regionális Kreatív Műhely próbatermében

A világ közepén élni címmel tart beszélgetéssel és borkóstolóval egybekötött könyvbemutatót a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely szombaton 19 órától a próbateremben. A rendezvény során Zelnik József A teremtés tatarozása kötetét ismerhetik meg az érdeklődők. Az est vendége a szerző, Zelnik József, író, etnográfus, borász, a Magyar Bor Akadémia alelnöke lesz, akivel majd Bicskei Zoltán beszélget. A könyvbemutatón csellómuzsikával Mészáros Zsuzsa lép fel.
Ahogyan azt az est beharangozójából megtudhatjuk, Zelnik Józsefnek, a Magyar Művészeti Akadémia még egyetlen élő alapítótagjának, A teremtés tatarozása című legutóbbi kötete valójában Hieronymus Bosch Ezeréves birodalom című alkotásának a hármasoltárát járja körbe, de ebben a rejtélyes festményben létünk szinte összes titka megmutatja a képét. Nem is lehet ezt másképp, mint a borozás „eucharisztikájával” feloldva körbejárni és Bach élő muzsikájának éteri légkörében felülemelkedni hétköznapjaink kisszerűségén és tévedésein.
A közönség a beszélgetést gyertyafényes asztaloknál ülve hallgathatja, a szerző által hozott kivételes minőségi borokat kóstolva, „hogy ebben a zűrzavaros, kormos korban eligazodjunk az örök Szépség fényében. A jövő érdekében.”
Az estre a belépés díjtalan, de a korlátozott létszám miatt szükséges előre jelezni a részvételt, a 024/4879-200-as telefonszámon.

Nyitókép: forrás: Regionális Kreatív Műhely