2024. április 27., szombat

Silling-könyvbemutató(k) és kiállítás

November 14-én kettős programot tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban, Silling István könyvbemutatója mellett Silling N. Mária festményeit csodálhatta meg a szép számú közönség.

Szlákó József, a Kaszinó elnöke köszöntötte a jelenlévőket, köztük Virág Gábort, a Forum igazgatóját.

Silling István kupuszinai író, nyelvész, néprajzkutató Bácskai emlékezések (Levéltáriádák) címet viselő és a Kupuszinai népviselet (Képes viseletszótár) című könyveivel ismerkedhettek az érdeklődők. A Bácskai emlékezések című kötet a szerző második szépirodalmi alkotása. A benne található novellák alaptörténetei a szerző levéltári működésének idején keletkeztek, és a múlt darabkáit mutatják be a (valós vagy kitalált) hősök életén keresztül. Az írások egy része az Előretolt Helyőrség című irodalmi, kulturális mellékletben is helyet kapott, majd a teljes kötet a VM4K gondozásában került kiadásra. A Kupuszinai népviselet című, a Forum Könyvkiadó Intézetnél megjelent könyv az adatok mellett gazdag képanyagával bűvöli el az olvasót és belátást nyújt a régi életvitelbe, szokásokba, viseletekbe.

Az író beszélgetőtársa volt L.Móger Tímea költő, aki a szerző Bácskai változások című novellájából olvasott fel részleteket.

Meglepetésként a Kaszinó dalárdája két énekkel lepte meg a közönséget.

Nyitókép: Silling István dedikál (L. Móger Tímea fotója)