2024. április 29., hétfő

Jövő héten rendezik meg a zEtna 20. irodalmi fesztiválját

A Zentai Alkotóházban, november 2-án, csütörtökön 18 órakor Bakos Anita képzőművész kiállításának a megnyitásával tárja ki kapuit az idei, „antropocén” irodalmi fesztivál. A megnyitón Beszédes István, a fesztivál főszervezője a friss kötete kapcsán megidézi Sinkovits Pétert, a zEtnában és a fesztivál szervezésében is az egykori kollégáját. Ezt követi az idei fesztivál képzőművészével, Bakos Anitával, majd pedig az úgyszintén friss kötetes Sándor Zoltánnal és Vasagyi Máriával történő beszélgetés.

November 3-án, pénteken 17 órától Géber László, Antalovics Péter, P. Nagy István és Bicskei Gabriella lesz a fesztivál vendége, november 4-én, szombaton pedig Takács Nándorral, Ladányi Istvánnal, Kerékgyártó Istvánnal és Oto Horvattal történő beszélgetést hallgathatják meg az irodalomkedvelők, az idei fesztivált a Bakos Árpád–Kovács Nemes Andor–ifj. Kucsera Géza alkotta trió kamarakoncertje zárja. Beszédes István azt is elmondta, hogy kisebb programváltozás lehetséges, így a frissülő műsort a zEtna portálján (www.zetna.org) és közösségi oldalán (https:// www.facebook.com/ZEtnaKiado) találhatják meg az érdeklődők. Beszédes István lapunknak nyilatkozva érdekességképpen elmondta azt is, hogy az eddigi 19 irodalmi fesztiválnak összesen 225 programpontja, 650 vendége és tíz és fél ezer látogatója volt.
Az eseményt támogatja a Magyar Nemzeti Tanács, a Szerb Köztársaság Művelődési Minisztériuma és a Tartományi Művelődési, Tájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság. A zEtna Irodalmi Fesztiválja az MNT kiemelt rendezvénye.