2024. április 27., szombat

Filmet szenteltek Tijana Jurićnak

A 48 óra és 1 perc című alkotás bemutatója március 21-én lesz

Nataša Ninković, Radivoje Rasa Bukvić, Vanja Ejdus, Marina Ćosić, Klara Hrvanović együtt láthatók a mozivásznon a Tijana Jurićnak szentelt 48 óra és 1 perc című produkcióban, amelyet Sanja Rajičić és Sonia Alexa rendezett. A filmet március 21-én mutatják be Belgrádban. A premier után a többi szerbiai moziban is látható lesz.  
A 48 óra és 1 perc célja, hogy a művészetet eszközként használja fel, hogy az eltűnt és elrabolt gyerekekre irányítsa a figyelmet.
Tijana Jurić  pontosan tíz évvel ezelőtti tragikus halála mély sebet hagyott mindenkiben.
A történet Alexandrát követi nyomon, aki két évtizeddel a háború után visszatér hazájába, azért, hogy lányát a szerb kultúra szellemében nevelje. A családi idillt azonban tönkreteszi az ötéves Léna elrablása, illetve az ügyeletes rendőr kijelentése, miszerint a gyerekek általában reggelre megjelennek, és csak az eltűnés után 48 órával indulat meg a keresés. Ez arra készteti az édesanyát, hogy egyedül rója Belgrád utcáit, a félelem és az ismeretlen labirintusába.
A film készítői egy, a lányát elvesztő anya szemével mesélik el a történetet.
– A főhősnő, Alexandra egy veszélyes világba kerül, ahol a hozzá legközelebb állók sem támogatják. Az édesanya azonban soha nem adja fel.

Nyitókép: részlet a filmből