2024. április 27., szombat

Londonban is bemutatták a Hunyadi-sorozatot

A szakmai közönség a Berlinale után Londonban is megtekinthette a magyar és német koprodukcióban, Bán Mór regényei alapján, Robert Lantos vezetésével készült A holló felemelkedése (Rise of the Raven) filmsorozatot, amelyet Magyarországon és külföldön is az év végén mutatnak majd be – írja az Index.hu
A tíz, egyenként egyórás részből álló sorozat Hunyadi, a hadvezér epikus életét tárja elénk, aki a XV. századi középkori Európa kimerítő kegyetlen viszonyai között dacolva az óriási túlerővel döntő győzelmet arat a nándorfehérvári csatában, átformálva ezzel Európa történelmét. Hunyadi az olasz, lengyel, osztrák, szerb és magyar nemesi családok között éli életét – amit botrányok, politikai hatalmi játszmák és összeesküvések tarkítanak. A közismert filmes folyóirat, a Variety, a több millió eurós költségvetésű sorozatról minden idők egyik legepikusabb európai televíziós produkciójaként ír, és megszólítja a producert, Robert Lantost is. Lantos egyébként sok más mellett Szabó István két filmjének, a Napfény ízének és a Csodálatos Júliának is producere volt.
A sorozat gyártásában partnerként részt vesz a világszerte sikeres Babylon Berlin sorozatot is gyártó németországi Beta Film is. 
A Variety szerint a filmmel a vágás vége felé járnak.

Nyitókép: Szilágyi Erzsébetet Rujder Vivien, Hunyadit Kádár L. Gellért alakítja / forrás: www.roboraptor.hu