2024. május 21., kedd

Béres Márta is a jelöltek között

A legjobb női főszereplőnek járó elismerés várományosa a Magyar Mozgókép Díj átadóján

A Magyar Filmakadémia Egyesület által delegált előzsűri kategóriánként 5 alkotást és alkotót jelölt a Magyar Mozgókép Díjakra.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, a Toxikoma, a HAB, az Így vagy tökéletes és a Hasadék versenyeznek a legjobb nagyjátékfilm kategóriában. Horvát Lili, Herendi Gábor, Dombrovszky Linda, Felméri Cecília és Nagy Dénes a legjobb rendező díj öt nevezettje, Kerekes Vicát, Stork Natasát, Gubás Gabit, Béres Mártát és Hámori Ildikót jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában, míg Gáspár Tibor, Fekete Ernő, Molnár Áron, Molnár Levente és Bán János közül kerül majd ki a legjobb férfi főszereplő. Idén a legjobb elsőfilmesnek járó díjat is kiosztanak.

A legtöbb szavazatot kapott 5-5 alkotás és alkotó közül a Magyar Filmakadémia tagjai közül választott zsűri dönt majd a nyertesekről. Az ünnepélyes díjátadóra június 26-án a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program által közösen szervezett első Magyar Mozgókép Fesztiválon kerül sor, Balatonfüreden. Ott derül majd ki, hogy kik kapják a 20 kategóriában kiosztandó Magyar Mozgókép Díjakat.