2024. május 9., csütörtök

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVI. Találkozója Temerinben

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület 2022. április 21-e és 30-a között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVI. Találkozóját, amelynek idei házigazdája Temerin lesz.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már huszonhatodik éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki.

A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. Temerin első ízben lesz szervezője a Találkozónak – örömmel és izgalommal várják Mindnyájukat, a színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére, amelyet 2022-ben Garay Béla rendező, színész, társulatalapító, közösségszervező születésének 125. évfordulója jegyében szerveznek meg.

A benevezés határideje: 2022. március 17.

Jelentkezni online felületen lehet, a következő linkre kattintva: https://forms.gle/yfdBkVGPwEd7cQja9

A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást, melyet a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapján találnak meg.