2024. május 13., hétfő

Moziban a Zöld hajú lány

Péntekenként vetítik a negyvenéves vajdasági magyar rockoperát a szabadkai Lifkában

Nemrég ünnepelte negyvenéves jubileumát a Zöld hajú lány vajdasági magyar rockopera, és ebből kifolyólag alkalmi műsorra is sor került. A visszaemlékezés, az előadás felidézése folytatódik, a február a Zöld hajú lányé lesz, legalábbis az elkövetkező péntekek. Kezdve ugyanis most péntektől, folytatva 11-ével, 18-ával és 25-ével, 20 órától a szabadkai Lifka Sándor Art moziban vetítik az előadást, illetve annak mozivetítésre alkalmas verzióját. A darab szerzője Gobby Fehér Gyula, a zeneszerző Lengyel Gábor, a rendező pedig Vicsek Károly. A belépőjegy ára 300 dinár, de csoportos látogatás esetén engedményeket biztosít a mozi. Minderről Aleksandar Toković igazgató értesítette a sajtót:

Aleksandar Toković a sajtótájékoztatón (Fotó: Lukács Melinda)

Aleksandar Toković a sajtótájékoztatón (Fotó: Lukács Melinda)

– Lengyel Gábor vetette fel a vetítés ötletét, megörültem neki, mert úgy gondolom, hogy a Lifka mozi tökéletes helyszín ennek megvalósításához. A Zöld hajú lányt mindenkinek ajánljuk, a színház, a zene és a film kedvelőinek egyaránt, azoknak, akik még nem látták és azoknak is, akik már látták, de visszaemlékeznének a régi időkre, újra látnák a szabadkai Népszínház régi kiváló színészeit, akik közül sajnos többen már nincsenek közöttünk – mondta Aleksandar Toković.

A Zöld hajú lány akkoriban egyedülálló előadás volt a térségünkben és tulajdonképpen még most is az. A nézettsége minden elvárást felülmúlt, szinte minden korosztályt érdekelte. Sokan többször is, sőt rendszeresen megtekintették, figyelték a beharangozókat, hogy mikor lesznek a reprízek. Egy hűséges rajongói közönségtábor is kialakult, amely kísérte is a fellépőket a vendégjátékok alkalmával. Azt is mondhatni, hogy a Zöld hajú lány kultikus előadás lett. A témája pedig sajnos manapság is időszerű, egy az élet sodrásában elveszett lányról szól, akit megérint a szerelem szele és magába szippantja a züllés örvénye.

Az előadás szereplői: Jónás Gabriella, Nomád Földi László, Albert János, Albert Mária, Barácius Zoltán, Gucan Zvekanov, Lakatos Ferenc Zsiga, Monja Milenković, Kasza Éva, Bada Irén, Tallós Zsuzsa, Kotroba Júlia, Nagy István, Szél Péter, Vajda J. Tibor, Ábrahám János és Terék Júlia.