2024. május 20., hétfő
NAGYKIKINDA

Szombaton tartják a VII. Nemzetközi Kórustalálkozót

Holnap, szombaton 18 órai kezdettel a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület színháztermében hetedik alkalommal szerveznek Nemzetközi Kórustalálkozót.

Tóth Ramóna, az Egység Művelődési Egyesület elnöke elmondta, hogy a kórustalálkozó ötlete még Komarek Magdolnának köszönhető, aki valamikor szervezője, titkárnője volt az egyesületnek.

A nagykikindai Őszirózsa asszonykórus a tavalyi Nemzetközi Kórustalálkozón (Fotó: Vidács Hajnalka)

A nagykikindai Őszirózsa asszonykórus a tavalyi Nemzetközi Kórustalálkozón (Fotó: Vidács Hajnalka)

– Egy ideig csak vajdasági szintű volt a rendezvény, de aztán nemzetközivé nőtte ki magát, ugyanis később már Magyarországról és Romániából is érkeztek fellépők. Szeretnénk, ha még nagyon sokáig meg tudnánk őrizni ezt a rendezvényt, mert a kórusunknak ez nagyon fontos, ezáltal ugyanis további munkára ösztönözhetjük őket. Minden hétfőn eljönnek ide próbálni, mindegy, hogy tavasz, nyár, ősz, illetve tél van, tehát mi támogatjuk őket, ahogy csak lehet – mondta az elnöknő.

A rendezvényen idén nyolc kórus mutatkozik be: a házigazdák részéről az Őszirózsa asszonykórus, a nagyikindai Sunčana jesen nyugdíjasok kórusa, a kisoroszi Gyöngykaláris kórus, a szajáni Délibáb asszonykórus, a magyarcsernyei Őszirózsa asszonykórus, a törökkanizsai Tiszagyöngye Népdalkórus és a Magyarországról érkező, soltvadkerti Kútágas Citerazenekar.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak, a belépés díjtalan.

A program támogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.