2024. május 20., hétfő

Egyestés tárlat

Temerinben bemutatták a TAKT 33. nyári táborának anyagából összeállított kiállítást

(Góbor Béla fotója)

Rendhagyóan és szokatlan helyen, a temerini tájház udvarában épülő alkotóház galériájában mutatták be szombaton este a TAKT 33. nyári táborának anyagából összeállított kiállítást. Rendhagyóan, mert ez volt az első rendezvény a még tető nélküli épületben, a csupasz falak és a csillagos ég alatt. Szokatlan volt, mert a csillagos ég, a vörös építőblokkokra festett fehér háttérre és pannókra helyezett alkotások, az ablakba helyezett pislákoló mécsesek, a mennyezetről lelógó fényfüzér, mintha a kiállítás megálmodóinak is a TAKT tábora idei témája, a giccs szolgált ihletésül.

A kiállítás megnyitón Utcai Dávid, a tábor szakirányítója a szép számban megjelent érdeklődőnek többek között elmondta, hogy kissé félve nyúltak a témához – amely igazából tág teret hagy a kreativitásra – de utólag már nagyon elégedettek és örülnek annak, hogy éppen ezt választották. A kiállításon az idei termés legjavát mutatják be, mert az alkotók sok művet hazavittek, de vannak olyan alkotások is, amelyeket helyszűke miatt nem tudtak most bemutatni. Sajnos az idén a példátlan pénzszűke is rányomta bélyegét a tábor munkájára, ami leginkább a technikai hiányosságokban nyilvánult meg. A kiállítás, amely szervezésének bokros teendőit főleg Faragó Orsolya végezte, igencsak multimediálisra sikeredett, mivel a művek között vannak hagyományos technikával készített fotók, kollázsok, festmények, grafikák, stb., de vannak installációk, sőt videoművek is.

Az idén még a katalógus is rendhagyó lett, papír helyett DVD-re került minden fontos tábori esemény. A kiállítás, amely elsősorban biztonsági okokból csak egynaposra terveztek, tapasztalható módon elnyerte a szépszámú, jórészt fiatalokból álló közönség tetszését, hamarosan a Lukijan Mušicki MTK kiállítótermében a nagyközönségnek is bemutatásra kerül.

Utcai azt is bejelentette, hogy jövőre a TAKT 34. táborának témája a Játék lesz.