2024. május 8., szerda

Saját közegben

Doroszlón mutatták be L. Móger Tímea legújabb verseskötetét

Vasárnap a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület szervezésében bemutatták L. Móger Tímea Sajátfalu című kötetét. A művelődési egyesület kistermében tartott esten a szerzővel György Mária magyartanár és Wilhelm József történelemtanár beszélgetett. Érintették a szerző közösségi tevékenysége és az alkotómunka közötti egyensúly témáját, a kötetek tematikájának és vershangjának kapcsolódási meg eltérési pontjait, továbbá L. Móger Tímea alkotói terveit. Egyebek mellett elhangzott:

– Az eddig megjelent öt kötetre (Kollázs, Innensemerre szigetecske,  Homo labilis, Falvédőszövegek, Sajátfalu) versfolyamként tekintek. Mindegyik könyv szövegeit nagyban ihlette a közvetlen környezetem, a doroszlói, a nyugat-bácskai táj és annak embere, az egyén meg a közösség viszonya.

Kálóci Karola

Fotó: Kálóci Karola

Mindig nagy ünnep számomra, amikor itthon, a saját közegemben mutathatom be az alkotómunka gyümölcsét, különösen, amikor ennyire helyemhez ,,közeli” az adott könyv témája, hangulata –  hangsúlyozta a szerző, és köszönetet mondott az egyesületnek, a közösségnek a bemutatkozási lehetőségért, a szeretetteljes érdeklődésért.

Csernicsek József, a Móricz Zsigmond MME elnöke üdvözölte a jelenlévőket és kifejezte örömét, hogy itthon, a faluban köszönthetik a szerzőt, mutathatják be újabb könyvét. 

Az esten saját szerzemények és énekelt versek előadásával közreműködött Dosztán László zenész. 

Nyitókép: Kálóci Karola