2024. május 9., csütörtök
VASÁRNAP TEMERINBEN

Vajdasági magyar kórusok találkozója

A Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok keretében az idei évben is megszervezik a Vajdasági Magyar Kórusok Találkozóját, amely a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű regionális rendezvénye.

A huszonkettedik Kóruspódiumnak – amelynek társszervezője és házigazdája az idén 25 éves jubileumát ünneplő temerini Juventus Énekkar – október 16-án a temerini Szent Rozália-plébániatemplom ad otthont.

A 16.30 órakor kezdődő kórusünnep keretében tizenhárom kórus mutatkozik be. A találkozón új résztvevőként köszönthetjük majd az óbecsei Szent Antal Kórust, az adai Musica Humana Kamarakórus élén pedig újfent Birkás Jánost üdvözölhetjük majd, aki az idén Magyar Életfa díjat vehetett át.

Az idei Kóruspódium is – hagyományosan – a Himnusz közös éneklésével veszi kezdetét, majd az egybegyűlteket ft. dr. Szöllősi Tibor atya köszönti. A házigazda énekkar és a szervezők nevében Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke mondja el ünnepi gondolatait és bocsátja útjára a 2022. évi találkozót.

A közös záróének az idén egy archaikus himnusz lesz: a Szokolay Sándor szövegére írt Ima a hazáért című szerzemény, amelyet Csernyák Zsuzsanna fog vezényelni – áll a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség értesítésében.