2024. május 9., csütörtök

Egypercesek, musical és Bolond Istók!

Ma három előadás szerepel a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozójának programján

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója tegnapi programjában két előadást láthatott a közönség a topolyai színpadon.

A Szabadkai Középiskolások Diákotthonának színjátszócsapatára leginkább az jellemző, hogy folyamatosan változik és megújul. Ugyanis a diákok csak a középiskolai tanulmányaik alatt laknak a kollégiumban, ez maximum 4 évet jelent. Ennek megvannak az előnyei és hátrányai egyaránt. A színjátszó csapatba azok jelentkeznek, akik szeretnek sokat játszani, a játékból pedig rendszerint komoly dolgok is megfogalmazódnak, erre ragyogó példa legújabb előadásuk, az Egypercesek kánona, amely Örkény István egyperces novellái alapján készült alternatív drámajáték. Rendezte: Papp Bartusz Karolina.

A zsűri tagjai értékelik a látott produkciókat: Pálfi Ervin (balról) és Crnkovity Gabriella (jobbról) színművészek (Fotó: Zoomanoid Multiumedia)

A zsűri tagjai értékelik a látott produkciókat: Pálfi Ervin (balról) és Crnkovity Gabriella (jobbról) színművészek (Fotó: Zoomanoid Multiumedia)

A lassan tíz éve működő Palicsi Színjátszó Grund musicallel érkezett Topolyára. A Valahol Európában című produkciót Mezei Zoltán rendezte.

Ma, csütörtökön 15 órai kezdettel a Zentai Magyar Kamaraszínház Diákszínjátszói Németh Ákos: Babett hazudik című drámájával lépnek fel, az előadás rendezője Verebes Judit.

Majd délután 5 órai kezdettel a zentai KEX társulat a Hideg kutyaleves (édes-keserű) című vígjátékot adja elő, a rendező Döme Zoltán.

Este 8 órai kezdettel a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Jáccunk Truppja előadásában Petőfi Sándor: Bolond Istók elbeszélő költeményének dramatizált változatát láthatja a közönség. Rendező László Sándor, a társrendező Virág György. Az előadás létrejöttét a Mozdulj! Petőfi! – a Petőfi 200 vajdasági programsorozat keretében a Szekeres László Alapítvány támogatta.

A találkozó alatt megjelenik a Súgó című kiadvány, amely digitális változata a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapján, a rendezvények címszó alatt olvasható.

Nyitókép: Zoomanoid Multiumedia