2024. május 8., szerda

Új vezetőség a doroszlói művelődési egyesület élén

Tisztújító közgyűlést tartottak a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesületben.

Az elnöki beszámolóban Király Szilárd elmondta: az elmúlt, járványhelyzettel terhelt időszakban a munka a lehetőségekhez mérten folyt.

A Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhetően fölújították a vizesblokkot, végbement az udvar betonozása. Cserélték a vízvezetékeket is, elkezdődött az udvari főzőrész újjáépítése. Mindezt várhatóan sikerül időben befejezni.

Király Szilárd 2012-ben lett az egyesület elnöke, s most leköszönt e pozícióról. Háláját fejezte ki a tagságnak, az elnökségnek, a támogatóknak. Továbbá eredményes és jó munkát kívánt a következő vezetőségnek.

Csernicsek József alelnök megköszönte az eddigi elnök tevékenységét. Kérte, aki csak teheti, segítse az egyesület munkáját. Utánpótlást kinevelni szükséges, ezért is biztatja a fiatalokat, csatlakozzanak az egyesület érték- és identitásőrző tevékenységéhez.

Csernicsek József, a doroszlói Móricz Zsigmond MME új elnöke

Csernicsek József, a doroszlói Móricz Zsigmond MME új elnöke

Beszámolók hangzottak el az egyesület és a szakcsoportok sokrétű tevékenységéről. Köszönetet mondtak a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, Zombor város önkormányzatának, és mindazoknak az egyéneknek is, akik anyagilag, munkájukkal is támogatták az egyesületet.

Mint elhangzott: terveik között szerepel több felújítási munkálat, a világítás cseréje és székek vásárlása. Mindehhez pályázati támogatásokra számítanak.

A közgyűlés megválasztotta az új vezetőséget. Ennek tagjai: Csernicsek József, Kocsis Attila, Csernicsek Gyöngyi, György Mária, Szklenovszki Franciska, Hegybeli József, ifj. Gyurgyevics Ferenc, Mókus Lajos, Hegybeli Mária, Mókus Tünde, Gellér Zoltán, Gellér Magdolna, Gyurgyevics Leonóra, Csernicsek Edvin, Csernicsek Ervin, Gellér Enikő, Gellér Eszter, Mókus Flórián, Király Kornél.

Kedd esti vezetőségi összejövetelükön úgy döntöttek, a nagy múltú, 1938-ban alakult magyar művelődési egyesület új elnöke Csernicsek József, alelnök Gellér Magdolna. A titkári teendőket ketten, Gellér Eszter és Gellér Enikő látják el, a pénztáros pedig Csernicsek Gyöngyi lesz. A háznagyi teendőket továbbra is Mókus Lajos és Mókus Tünde végzik. 

A szakcsoportvezetőket ismét megválasztották eddigi csoportjaik élére: Gyurgyevics Leonóra a kiscsoportos néptáncosok, Gellér Enikő az ifjúsági néptánccsoport, Csernicsek Ervin és Csernicsek Edvin a Fúvószenekar, György Mária az IRO-M, Gellér Zoltán a színjátszó csoport, Diósi János pedig a hagyományőrző csoport vezetője.

Nyitókép: Csernicsek József, a doroszlói Móricz Zsigmond MME új elnöke