2024. április 30., kedd

Radulović felbosszantotta Vučićot

Az Elég volt mozgalom csak tizenöt percet bírt ki a kormányalakítónál

A mai kormánykoalíciós tárgyalásokon legrövidebb ideig az Elég volt mozgalom képviselői tartózkodtak Aleksandar Vučić kormányalakítónál. A mozgalom küldöttsége tizenöt percet követően elhagyta a tárgyalótermet, mert elmondásuk szerint Vučić megsértette őket.

– Miután üdvözöltük egymást, Vučić a következő összetételű kormány programjáról, valamint a joguralomról kezdett el beszélni. Itt kértem szót és elmondtam, egyebek mellett azért jöttem el a találkozóra, hogy kézbesítsem neki az általam elindított magánvádas eljárás keresetét, amelyet az elmúlt két évben nem volt hajlandó átvenni, vagy a bírósági kézbesítő soha nem találta munkahelyén. Azzal, hogy kormányfőként nem vette át a keresetet, megsértette az intézményeket. Vučić ezt követően a hazug és a lopó szavakkal illetett. Ezután átadtuk neki ajándékunkat, Dušan Pavlović Mašina za rasipanje novca (Pénzszóró gépezet) című könyvét és húsz pontos programunkat. Mi nem sértegettük a kormányalakítót, ő viszont már családunkat is emlegetni kezdte – nyilatkozta a találkozót követően Saša Radulović, a mozgalom vezetője, aki ezúttal sem kívánt válaszolni a Studio B és a Pink tv újságíróinak kérdéseire, mondván, hogy ők nem újságírók.

Egyébként Radulović Vučić azon sajtónyilatkozata miatt indított magánpert a kormányfő ellen, hogy gazdasági miniszterként ő adta át a BIRN oknyomozó újságíróinak a JAT és az Etihad közötti titkos szerződést.