2024. július 20., szombat
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Szabadka

Három konferencia egy időben

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar tegnap és ma szervezi meg nemzetközi tudományos konferenciáit, amelynek címe: A korszerű oktatás kihívásai. Ezen tulajdonképpen 3 konferencia találkozik, ez az IKT-, a Módszertani- és az Interdiszciplináris konferencia. Az eseményről dr. Námesztovszki Zsoltot, az intézmény prodékánját kérdeztük.
– Ez a konferencia a Tanítóképző Karnak egy egyesített konferenciája. Tudni kell, hogy már évek óta e három konferenciánk létezik. Tavaly, amikor a 10 éves fennállásunkat ünnepeltük, akkor a Kar napjával összevonva egyidejűleg tartottuk meg e három konferenciát. A jó visszajelzéseknek köszönhetően ezt a hagyományt folytatjuk, így, bár idén nem a kar napján, viszont nem három különböző időpontban vannak a konferenciáink, hanem összevonva, és így az előadóknak is lehetőségük van arra, hogy más előadásokat is meghallgassanak. Két napig konferenciázunk, reggeltől estig – tudtuk meg a prodékántól. Dr. Námesztovszki Zsoltot kérdeztük az előadókról is.
– 140 szerzőnk van, 7 országból, tehát a régió minden országa képviselteti magát. Neves előadók, szakemberek jönnek előadást tartani, emellett intézményvezetők, dékánok, rektorok, rektorhelyettesek vannak jelen, tehát egy tekintélyes tudományos közösség képviselteti magát. A hallgatóink is részt vesznek ebben, hiszen nekik ez egy pontgyűjtő tevékenység, ezzel próbáljuk aktivizálni a hallgatókat. Aki úgy gondolta, hogy számára ez érdekes lehet, az előadhat. Természetesen párhuzamosan zajlik az oktatás is, a konferencia egy opció.