2024. június 14., péntek

Péntekig jelentkezhetnek az ingyenes tankönyvekre

Az oktatási tárca idén is ingyenes tankönyveket és egyéb taneszközöket biztosít az iskolák által választott tankönyvkészletekből a következő tanévre meghatározott tanulók számára.
A jelentkezéseket április 20-ig várják. Slavica Jašić, az Oktatási Minisztérium Óvodai és Általános Iskolai Szektorának vezetője a Tanjugnak elmondta, hogy az minisztérium 2011 óta valósítja meg az Ingyenes Tankönyv Programot, melynek célja, hogy további támogatást nyújtson a veszélyeztetett kategóriákba tartozó és a kivételes képességű tanulóknak.
Az Oktatási Minisztérium az idei évtől kibővítette az ingyenes tankönyvhöz való jogot, így ingyenes tankönyvhöz juthatnak a ritka betegségben szenvedő tanulók, a valaki más gondozására szoruló tanulók, illetve az egy szülős családok gyermekei – mondta Jašić.
Az érintettek bővebb információkat az eljárás menetéről, a szükséges dokumentumokról az Oktatási Minisztérium honlapján találhatnak.
A minisztérium az idei költségvetésben 792 millió dinárt különített el ingyenes tankönyvek vásárlására, Jašić szerint tavaly 87.644 diák volt jogosult ingyenes tanszercsomagra.

Nyitókép: pixabay.com