2024. április 17., szerda

Emelkedik a koronavírusban megbetegedettek száma Szerbiában

Snežana Jovanović, a Vatreno oko laboratórium orvosa kijelentette, hogy folyamatosan emelkedik a koronavírusos betegek száma az országban, majd hozzátette, hogy a leteszteltek mintegy 20 százaléka pozitív eredményt produkált – írja a 021.rs hírportál.

Jovanović a Szerbiai RTV-nek nyilatkozva elmondta, hogy az utóbbi két hét során megemelkedett a napi szinten történő tesztelések száma, majd aggodalmának adott hangot, hogy a nem túl nagyszámú mintáknak mintegy 20 százaléka pozitív lett.

A hivatalos adatok szerint az elmúlt egy hét során Szerbiában 7 ezer polgárt teszteltek, akik közül 1500-an pozitív eredményt produkáltak.

Jovanović hozzátette, hogy a világon, de a környező országokban is az Eris elnevezésű alvariáns van terjedőben, ami könnyebb és gyorsabb lefolyású.

A Szerbiai Onkológiai és Radiológiai Intézetben péntek óta ismét tilos a látogatás a koronavírussal megfertőződött betegek megnövekedett száma miatt. A gyógykezelésre szorulók számára is kötelező a védőmaszk viselése, valamint a PCR-teszt elvégzése.

Nyitókép: pixabay.com