2024. július 20., szombat

Pánik Horvátországban az üdítő okozta mérgezések miatt

Miután a rijekai kávézókban történt mérgezéses esetekről terjedtek hírek a közösségi oldalakon, a rendőrség közölte, hogy egy személy valóban rosszul lett, miután elfogyasztott egy alkoholmentes italt. Más esetekről a hatóságok nem tudnak. Az illetőt kórházban ápolják, és gyanítják, hogy a nyelőcsöve vegyi anyagok miatt sérült meg. A páciens állapota jelenleg stabil, de még vizsgálják, és folytatják a kezelését. Az illetékes felügyelőség közölte, hogy folyamatban vannak egy ismert gyártó üdítőitalainak és ásványvizeinek a vizsgálatai.

Az eset kapcsán a Coca-Cola vállalat horvátországi képviselete is megszólalt. A cég megerősítette, hogy egy eset kapcsolatba hozható a termékükkel (Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate). A vállalat képviselője úgy fogalmazott, hogy tudatában vannak az egyedi esetnek, remélik, hogy a kórházba került személy minél hamarabb felépül, és készek mindenben együttműködni az illetékesekkel.

A közösségi oldalakra olyan bejegyzések kerültek fel, amelyek által arra figyelmeztetik a polgárokat, hogy ne fogyasszák egy ismert gyártó ásványvizeit és üdítőitalait, mert állítólag néhányan mérgezéses tünetek miatt orvosi segítségre szorultak, miután a rijekai vendéglátóipari létesítményekben ásványvizet fogyasztottak – közli a Szerbiai RTV.