2024. július 15., hétfő

Egy általános iskolás diák édesanyja támadt rá a tanárra

Az újbelgrádi Jovan Dučić Általános Iskolában ma az egyik ötödik osztályos diák édesanyja megtámadta a tanárt a gyereke osztályzatai miatt. A tanárt kórházba szállították, az órákat felfüggesztették, a gyerekeket hazaküldték, írja az N1.

A diák édesanyja az iskolába látogatott, és kérte, hogy találkozhasson a biológia tanárral. Amikor a tanárnő megjelent, a fiú édesanyja megkérdezte tőle, hogy miért zárta le a gyerek év végi osztályzatát kettesesre, amikor az osztályzatok átlaga szerint hármast érdemel – mesélte az egyik alkalmazott. Elmondása szerint a tanár azt mondta az édesanyának, hogy nincs meg a fiú feltétele a hármashoz, és behívta az irodájába, hogy ezt megmutassa neki az elektronikus naplóban. Amikor közölte vele, hogy a két félév jegyeit összeadták, az anya hevesen reagált, és azt mondta, hogy elmegy az igazgatóhoz, amivel a tanár is egyetértett.

– Kiment az irodából, de hirtelen visszajött. A hajánál fogva rángatta a tanárnőt, a földre lökte, a földbe verte a fejét, csúnya szavakat mondott, hogy meg fogja verni, megrúgta, miközben ő feküdt a padlón – mesélte a kollégája.

Azt mondta neki: „Nem tudod, ki vagyok", meg hogy „nem tudja, kivel szórakozik". A tanárnő megpróbált segítséget kérni, de az iroda elszigeteltsége és a nagyszünet zaja miatt senki sem hallotta.

Végül valahogy csak sikerült neki, mesélte a kolléga, kihívta a rendőrséget, az anya pedig továbbra is azt hajtogatta, hogy meg fogja ölni. A sérült tanárt mentők szállították kórházba.

Nyitókép: pixabay.com