2024. április 21., vasárnap

Hat személyt tartóztattak le Görögországban elkövetett gyilkosságok miatt

A szerbiai nyomozócsoportok, a Szervezett Bűnözés Elleni Ügyészség, a görögországi Fellebbviteli Ügyészség, a Belügyminisztérium, a Bűnügyi Rendőrség Igazgatósága (UKP), a Biztonsági és Információs Ügynökség (BIA), a görög és a spanyol rendőrség, az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol) és az Európai Unió Büntető Igazságügyi Együttműködési Ügynöksége (Eurojust) összehangolt nemzetközi közös akciójában hat személyt tartóztattak le Szerbiában, valamint Spanyolországban és Görögországban további egy-egyet, írja a Vajdasági Rádió és Televízió.

A gyanúsítottakat Stevan Stamatović és Igor Dedović 2020. január 19-én Athénban, valamint Alan Kožar és Damir Hadžić 2020. július 23-án Korfun elkövetett meggyilkolásának gyanúja miatt vették őrizetbe – közölte a Szervezett Bűnözés Elleni Ügyészség.

A büntetőeljárásban összesen 19 gyanúsított szerepel, közülük hat személyt vettek őrizetbe Szerbiában: D.T.-t, V.M.-t, S.V.-t, N.D.-t, V.V.-t és R.S-t. Őket a belgrádi Szervezett Bűnözés Elleni Ügyészségen hallgatják ki.

Az említett gyanúsítottakon kívül további egy-egy személyt tartóztattak le Spanyolországban és Görögországban, hatan előzetes letartóztatásba, illetve börtönbe kerültek Szerbiában és Montenegróban. Hat személy továbbra is szökésben van.

Nyitókép: pixabay.com