2024. április 17., szerda

Hamis rendszámmal utazott Bécsből Szabadkára

A magyar határrendészet tagjai a Tompa-Kelebia határátkelőhelyen a kilépő sávban lefoglaltak egy személygépkocsit, amit egy szerb állampolgár vezetett, mivel az osztrák hatóságok nemzetközi körözést adtak ki a szóban forgó járműre – írja az N1 hírportál.

A gépjárművet lefoglalták a sofőr pedig szabadlábon védekezhet, akit egyedi azonosító jellel való visszaéléssel gyanúsítottként hallgattak ki.

– Egy 29 éves szerb férfi jelentkezett kilépésre 2024. február 24-én hajnalban a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Tompa Határátkelőhelyen. Egy kék Mazdával érkezett, az útlevélkezelő pedig nem csupán a személy, hanem a jármű iratait is ellenőrizte az rutineljárás szerint. Ekkor derült ki, hogy a kocsira felszerelt rendszámot eredetileg egy másik autóra adták ki. A határrendész ekkor még tüzetesebben vizsgálat alá vetette az iratokat és a járművet; többek között ellenőrizte az alvázszámát is, amiből aztán megállapította, hogy a kocsira Ausztriában nemzetközi körözést adtak ki – áll a police.hu oldalon közzétett jelentésben.

 

Nyitókép: pixabay.com