2024. február 25., vasárnap

Pelenkákba rejtették a pénzt

A vámosok a gradinai határátkelőhelyen a rendőrséggel együttműködve 130 ezer euró és 5500 dollár csempészetét akadályozták meg, amelyek egy csomagnyi pelenkába voltak elrejtve – közölte a Vámhivatal, írja az N1.

A szabálytalanságot február 10-én leplezték le, amikor a kilépő sávban egy KIA márkájú, külföldi rendszámtáblájú személygépkocsi került sorra, amelyben egy háromtagú család utazott Ausztriából Bulgária felé.

A házaspár, akik egy kétéves kisbabával utaztak, a hatóságoknak megerősítették, hogy nincs bejelentenivalójuk, csak a személyes holmijukat viszik magukkal.

A csomagtartó részletes átvizsgálása során azonban egy gyermekdolgokkal teli táskában egy csomagnyi pelenkára bukkantak, amelyben bejelentetlen külföldi valutákat rejtettek el.

A hatóság emberei megállapították, hogy a pelenkákban egy szatyorban 130 ezer euró és egy borítékban 5500 dollár volt elrejtve.

Mivel a pénz nem volt bejelentve és az utasok nem rendelkeztek az erre vonatkozó bizonylattal, ezért azonnal visszakaptak személyenként 10 ezer eurót, így a megmaradt 100 ezer eurót és 5500 dollárt a szabálysértési eljárás végéig elkobozták.

Nyitókép: Uprava carine