2024. május 26., vasárnap

A vádlott a baleset után is ivott

Orvosszakértőket hallgattak ki annak a harminc éves temerininek a pere folytatásában, aki két évvel ezelőtt közlekedési balesetet okozott az újvidéki Belgrád rakparton, s annak következtében elhunyt a 28 éves Milica Milićević, írja a 021.rs hírportál.

Dr. Dragan Drašković szerint a közlekedési baleset után az alkoholszonda 1,77 ezrelék alkoholt mutatott ki a vádlott szervezetében, míg a vérvétel 2,05 ezreléket, írja a Dnevnik. Mint mondta, vitathatatlan, hogy a vádlott a balesetet követően is ivott. Milijana Dražetin pszichiáter szerint a baleset után mért alkoholszint a súlyosan ittas állapot alsó határát jelenti.

Emlékeztetőül: a közlekedési baleset 2021. augusztus 7-én történt. A temerini férfit azzal vádolják, hogy dzsippjével beleszaladt egy robogóba, amelyen két fiatal ült. A személygépkocsi sofőrje nem állt meg, elmenekült a baleset helyszínéről, majd nekiütközött egy másik, parkoló járműnek. Az elveszett rendszám alapján hamarosan megtalálták és őrizetbe vették a férfit. A balesetben súlyosan megsérült a robogó vezetője, a huszonnégy éves személy az elhunyt lány barátja volt. A tárgyalás december 6-án folytatódik.

Nyitókép: 021.rs