2024. április 24., szerda

Tóthfalu új testvértelepülése Hollókő

Több napos rendezvénysorozattal készültek az idei falunapra a tóthfalusiak

Cikkünkhöz GALÉRIA is tartozik.

Szombat délben Tóthfaluban testvértelepülési szerződést írtak alá a magyarországi Hollókő település képviselőivel. Tóthfalunak eddig nyolc testvértelepülése volt és mindegyikkel nagyon jó kapcsolatot ápol. Bontovics István, a helyi közösség elnöke elmondta, hogy egy testvértelepülés valójában azért jó, mert segíteni, motiválni és ötletet meríteni lehet egymástól. Tóthfalu és Hollókő vezetőinek nem titkolt szándéka, hogy a fiatalokat is bevonják ebbe az együttműködésbe. Szabó Csaba, Hollókő polgármestere kiemelte, hogy rendkívül jó együttműködés várható a két település között a jövőben.

– Székely, felvidéki, spanyol és olasz testvértelepüléseink vannak, s nagy öröm számunkra, hogy most már itt, a Délvidéken, Tóthfaluval is gyümölcsöző kapcsolatot ápolhatunk. Nagyon különleges település számunkra Tóthfalu, nem is gondolná az ember, hogy ilyen kis lélekszám esetén is micsoda létesítményei vannak a településnek, sok szép és különleges dolog található a faluban. Az emberek pedig roppant vendégszeretőek, nagyon jó ide ellátogatni – mondta Szabó Csaba, az új testvértelepülés polgármestere.

Faragó Zoltán, a tóthfalusi helyi közösség tanácsának tagja, illetve a falunapi rendezvénysorozat szervezője elmondta, hogy a testvértelepülésekről érkező vendégeknek idén Szabadka központját mutatták be, és a jövőben minden évben Vajdaság más-más szegletét szeretnék bemutatni a hozzájuk érkező vendégek számára. A szombati napon a falunapi programok mellett hetedik alkalommal néptáncfesztivált is szerveztek, amelyen idén a tizenöt fellépő csoportból egy felvidéki testvértelepülés csoportja és az új testvértelepülésről is érkeztek fellépők. Megközelítőleg száznyolcvan gyerek vett részt a néptánctalálkozón. A falunapi rendezvénysorozat vasárnap főzőversennyel zárult.

Száznyolcvan gyerek lépett színpadra a hetedik alkalommal megszervezett néptánc fesztiválon Tóthfaluban (Gergely Árpád felvétele)

Száznyolcvan gyerek lépett színpadra a hetedik alkalommal megszervezett néptánc fesztiválon Tóthfaluban (Gergely Árpád felvétele)

Nyitókép: Ünnepélyesen is aláírták az új testvértelepüléssel kötött szerződést (Gergely Árpád felvétele)