2024. április 24., szerda

Kocsmakvíz: vajdasági döntő Topolyán

H. E.

Tizenhárom csapat részvételével kezdődött februárban Topolyán a világszerte a népszerű játék, a QuizNight. Felelevenítésének kezdeményezői Tomik Nimród, Rácz-Eizler Evila és Kovács Viktor volt. A kvízmesteri szerep ezúttal Bogárdi Zsoltnak jutott, akinek a közreműködésével hangoztak el a kérdések.

Tomik Nimród elmondta, hogy az elmúlt hónapokban 13 fordulót játszottak, Topolyán kívül Zentagunarason, Bajsán és Gunarason is szerveztek esteket. A rendezvény védnökei a Brindza Borászat, a Cufi kocsma, a gunarasi Fehér Szarvas Disco-Bár, a bajsai Rigó és a zentagunarasi Amadeus vendéglő volt. Minden alkalommal kiváló hangulatban telt a hétfő esti játék.

A vajdasági csapatok az összesített eredmények alapján jól szerepeltek, Kárpát-medencei szinten a 350 csapat közül több Topolya községbeli csapat bejutott az első húszba.
A QuizNight vetélkedő vajdasági döntőjét május 29-én tartják a topolyai Cseritamata étteremben. A rendezvényre várnak csapatokat Szabadkáról, Magyarkanizsáról, Csantavérről és Zentáról is, emellett 18 helybeli csapat jelezte részvételét, így mintegy 25 csapatra számítanak. A játék 20 órakor kezdődik, a kvízmester Bartha Álmos lesz, aki Budapestről érkezik, hogy levezesse a QuizNight vajdasági döntőjét. A hétfő esti vetélkedőt ezúttal is élőben közvetíti a Topreport hírportál a Facebook-oldalán.

A sorozat sikerén felbuzdulva a tervek szerint már nyáron, de legkésőbb őszre biztosan folytatódik a QuizNgiht játék Topolyán – tudtuk meg Tomik Nimródtól.